Eğitim Bir-Sen’den matrah ve vergi önerisi

Eğitim Bir-Sen’den matrah ve vergi önerisi

Eğitim Bir-Sen’den matrah ve vergi önerisi

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, ücretlerin vergilendirilmesine yönelik geniş çerçevede bir yasal düzenleme gelmesi gerektiğini belirterek, “Matrah uygulamasına son verilmeli, vergi dilimi yüzde 15’te sabitlenmelidir” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, vergi dilimi ile ilgili yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi;
“Devletimizin, gelir vergisinde hem düşük matrah hem de ücretlilerin maaşlarından daha fazla gelir vergisi tahsil etme huyu artık değişmelidir. Gelir grubuna göre farklı matrahla ilişkilendirilen kamu görevlilerinde gelir vergisi yüzde 27’lere çıkmaktadır. Finans ve sermaye kesimine bol keseden destek, kamu görevlilerine ise gelir vergisiyle köstek olan bu yaklaşım terk edilmeli, memurun maaşını küçülten, yükünü büyüten düşük matrah uygulamasına son verilmeli, vergi dilimi yüzde 15’te sabitlenmelidir. Artık ücretlilerin vergilendirilmesine yönelik çerçevede bir yasal düzenlemenin zamanı gelmiş de geçmektedir. Çünkü düşük matrah, yüksek vergi dilimi uygulaması böyle devam ederse, ilerleyen zamanda kamu görevlilerinin istisnasız tamamı yılın ikinci çeyreğinde yüzde 20’lik, üçüncü ya da dördüncü çeyreğinde ise yüzde 27’lik vergi dilimine tabi olacaktır. Dolayısıyla yüzde 27’lik vergi dilimi sabit gelirliler açısından artık çekilir gibi değildir. Vergi dilimimiz yüzde 15’te sabitlenmelidir” ifadelerini kullandı.


Güncel 16.11.2022 14:13:51 0

İlginizi Çekebilir

1

ALKÜ'de 40-60 yaşlarındaki bireyler üniversite deneyimi yaşadı

2

Toprakkale’de kadınlar eva çiçek kursuyla meslek ediniyor

3

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da konuştu:

4

Burdur İl Emniyet Müdürü Kurt, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı

6

Alanyaspor, Eyüpspor maçına hazır

7

Kahramanmaraş’ta kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

8

Trabzonspor'un Antalya deplasmanındaki takım otobüsüne taşlı saldırı

9

Mersin'de kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor

10

Spotify yeni ofisi ve yönetimiyle Türkiye'ye olan bağlılığını güçlendiriyor