Eğitime bağışlanan kadavra 4 yıl sonra toprağa verildi

Eğitime bağışlanan kadavra 4 yıl sonra toprağa verildi

Eğitime bağışlanan kadavra 4 yıl sonra toprağa verildi

Bedeni kadavra olarak Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne bağışlanan Gazeteci Mehmet Güner’in cenazesi vefatından 4 yıl sonra toprağa verildi.
İstanbul’da 2019 yılında vefat etmesinin ardından vasiyeti üzerine kadavrası Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne öğrencilerin tıp eğitiminde kullanılması için verilen gazeteci Mehmet Güner, memleketi Giresun’un Görele ilçesinde toprağa verildi.
Cenazesi söz konusu üniversitede yapılan törenin ardından Görele ilçesine getirilen Güner, ilçenin Yalıköy köyü Kardeş Camiinde bugün kılınan cenaze namazının ardından Firengi Mezarlığındaki aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenazeye Güner’in ailesi, yakınları, köy ve mahalle muhtarların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Vasiyeti yerine getirildi
Ağabeyinin vasiyeti üzerine kadavrasının tıp fakültesi öğrencilerinin eğitimi için bağışlandığını söyleyen Engin Güner, “Abim Mehmet Güner Hürriyet Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansında çalıştı. 2019 yılında sirozdan kaybettik. Abimi vasiyeti vardı öldükten sonra bedeninin tıp öğrencilerinin çalışmalarında kullanılmasını istiyordu. Vasiyeti üzerine İstanbul Biruni Üniversitesine teslim etmiştik ve geçtiğimiz günlerde bizi aradılar tamam artık alabilirsiniz dediler aldık ve yine vasiyeti üzerine memleketi Görele’de son yolculuğuna uğurladık” dedi.


Güncel 29.04.2023 23:14:12 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Mersin Milletvekili Kıratlı kuvvetli yağıştan etkilenen ilçelerde inceleme yaptı

2

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

3

GÜNCELLEME - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

4

GÜNCELLEME 2- Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 9'a yükseldi

5

Türk savunma sanayisi ihracat odaklı büyümeyi sürdürecek

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremde hasar gören 500 Evler Sitesi'nin yerinde güvenli konutlar yükseldi

7

Antalya'da yolcu otobüsü şarampole devrildi

8

Adana, Hatay, Mersin, Kayseri, Osmaniye ve Niğde'de 287 bin 254 su kuşu sayıldı

9

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, BOTAŞ Dörtyol Terminali'nde konuştu:

10

Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar yeniden görevine seçildi