Ek yerleştirmeyle üniversiteye kaydolan öğrencilere destek müracaatları başladı

Ek yerleştirmeyle üniversiteye kaydolan öğrencilere destek müracaatları başladı

Ek yerleştirmeyle üniversiteye kaydolan öğrencilere destek müracaatları başladı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, merkez ve ilçelerde bu yıl üniversitelerin ek yerleştirme kontenjanlarına ilk defa kayıt yaptıran Diyarbakırlı gençlere 750 lira katkı verilmesi için müracaatların başladığını duyurdu. Karaloğlu, “Söz verdiğimiz gibi. Bu yıl ek yerleştirme ile üniversiteye kayıt yaptıran gençlerimize de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak 750 lira eğitim desteği vereceğiz. Güzel günlerde harcamanız dileğiyle" dedi.
Büyükşehir Belediyesi, üniversiteyi kazanan Diyarbakırlı gençlerin eğitim hayatına katkı sunmak amacıyla hazırladığı ’Yeni Üniversitelilere Destek Projesi’ ile öğrencilere destek olmaya devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca yürütülen proje kapsamında devlet, özel veya vakıf üniversitesi fark etmeksizin ek yerleştirme ile ilk defa üniversiteye kayıt yaptıran Diyarbakırlı gençlere bir defaya mahsus 750 lira katkı sağlanacak.

Müracaatlarda son gün 14 Kasım
Kendisi ve velisi Diyarbakır’da ikamet eden ve ek yerleştirmede 2 ya da 4 yıllık bir üniversitenin örgün öğretim bölümüne ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerin http://destek.diyarbakir.bel.tr adresine TC kimlik numarası, ad, soyad ve iban bilgilerini girerek başvuru yapabileceği belirtildi. Bugün başlayan müracaatların, 14 Kasım saat 23:59’a kadar devam edeceği bildirildi. Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’da ikamet eden 2 ya da 4 yıllık bir üniversiteye ilk defa kayıt yaptıran ve gerekli şartları taşıyan 10 bin 185 öğrencinin hesaplarına 750’şer lira yatırmıştı.


Güncel 11.11.2021 11:03:07 0

İlginizi Çekebilir

1

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Adana'da konuştu:

2

Kozan'da 6 Şubat'taki depremlerde hayatını kaybedenler anıldı

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremin 133. saatinde kendilerini hayata bağlayan gönüllü ile buluştular

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tescilli kültür varlıklarının restorasyonu sürüyor

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Adana'da enkaz altında kalanların ardından Hataylı afetzedelerin yardımına koştular

6

Antalyaspor'da hedef Fatih Karagümrük'ü yenerek ligdeki çıkışını sürdürmek

7

Medipol Üniversitesi yürütücülüğünde hayata geçirilen HABTEK tanıtıldı

8

Kibar Holding'den yeşil dönüşüme ilişkin EBRD ile işbirliği

9

Bayegan petrokimya üreticisi Tasnee ile Türkiye distribütörlüğü anlaşmasını yeniledi

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kütüphaneye dönüştürdüğü kulübenin ardından köy evinde de çocukları kitap okumaya teşvik ediyor