Ekonomist Doç. Dr. Tufaner: “2023’de gram altının fiyatı 1400 TL’yi görebilir”

Ekonomist Doç. Dr. Tufaner: “2023’de gram altının fiyatı 1400 TL’yi görebilir”

Ekonomist Doç. Dr. Tufaner: “2023’de gram altının fiyatı 1400 TL’yi görebilir”

2023’ün ilk FED faiz toplantısı 31 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde yapılacak. 2023 yılının ilk toplantısında 25 baz puanlık bir faiz artırımına gidilmesinin muhtemelolduğunu ifade eden Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, “Bu durum ons altın fiyatı üzerindeki baskıları hafifleterek fiyatları yukarıya doğru hareketlendirebilir. Özellikle ons altın fiyatının 2060 Doların üzerine çıkması, altında bir ralli başlatabilir. 2023’de gram altının fiyatı 1400 TL’yi görebilir” şeklinde konuştu.

“Doların güçlenmesi, ons altının fiyatı üzerinde baskı oluşturuyor”
2023’ün ilk FED faiz toplantısı 31 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde yapılacak. FED Başkanı Powell’ın 1 Şubat akşamı, 2023 Ocak FED faiz kararını açıklaması bekleniyor. Konuyla ilgili konuşan Beykent Üniversitesi Öğr. Üyesi Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, “Dünyada enflasyon oranlarının yükselmeye başlamasıyla birlikte, başta FED olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankaları faiz artırımına gittiler. Şahin duruş neticesinde doların güçlenmesi, ons altının fiyatı üzerinde bir süredir baskı oluşturyor. Bir yandan enflasyonu düşürmek isteyen FED, diğer taraftan bir resesyona yol açmamak için zor bir ikilemle karşı karşıya” dedi.
“Kasım ayı verilerine bakıldığında, gerçekleşen enflasyonun beklenen enflasyondan daha düşük geldiği görüldü” diyen Tufaner, “Bu süreçte enflasyon kısmen de olsa kontrol altına alındığı için resesyon riski nedeniyle faiz oranlarının artma hızının azalması beklenebilir” ifadelerini kullandı.
“Fed, 25 baz puan faiz artırımına gidebilir”
FED’in, 2023 yılının ilk toplantısında 25 baz puanlık bir faiz artırımına gitmesini muhtemel gören Tufaner, “Bu durum ons altın fiyatı üzerindeki baskıları hafifleterek fiyatları yukarıya doğru hareketlendirebilir. Özellikle ons altın fiyatının 2060 doların üzerine çıkması, altında bir ralli başlatabilir. 2023’de gram altının fiyatı 1400 TL’yi görebilir” diye konuştu.


Güncel 9.01.2023 10:32:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı