Elazığ’da muhtarlara eğitim verildi

Elazığ’da muhtarlara  eğitim verildi

Elazığ’da muhtarlara eğitim verildi

Elazığ’da hayata geçirilen ’Cana Can Verenler’ Projesi kapsamında muhtarlara ve azalarına afet farkındalık ile ilk yardım eğitimi verildi.
Sağlık Çalışanları Hakları ve Güvenliği Derneği’nin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü desteği ile yürüttüğü "Cana Can Verenler" Projesi kapsamında Baskil ilçesinde muhtarlara ve azalarına afet farkındalık ile ilk yardım eğitimi verildi. Şakir Benzeş Toplantı Salonunda düzenlenen eğitime, ilçe kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, dernek başkanı Tuncay Okçu, İl AFAD Eğitim Uzmanı Erdinç Kıvanç ve çok sayıda muhtar ile azası katıldı.


Kaymakam Mahmut Sami Yılmaz, "Afet gerçeği ile yaşamayı bilmemiz ve afetlere her an hazır olmamız gerekir. İlk yardım eğitiminin sağlayacağı bilgi ve becerinin çok önemli. Bu bilgilerle hayatın doğal akışının bir parçası olan afetler, kazalar ve diğer tehlikeler anında uygulanacak tedbirler sayesinde kazazede veya afetzedeleri hayata bağlama imkanı sağlayacaktır" dedi.



Güncel 18.02.2022 09:21:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da "İskenderun Gastronomi ve Yeni Yıl Şenliği" başladı

2

Adana'da trafik denetimi yapıldı

3

AFAD Başkanı Pehlivan, Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu

4

Osmaniye Asri Mezarlık’ta Korkunç İnfaz: 2 Ölü

5

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin ve Adana'da temaslarda bulundu

6

Osmaniye'de bebek emekleme yarışması düzenlendi

7

Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır'dan CHP'den istifasına ilişkin açıklama:

8

Adana'da kayıp olarak aranan zihinsel engelli kişi dere kıyısında ölü bulundu

9

Hatay'da tamirhanedeki otobüste çıkan yangın söndürüldü

10

Samandağ'da motosikletin yayaya çarptığı kazada 2 kişi yaralandı