Ellerine kürekleri aldılar, alevlerin üzerine koştular

Ellerine kürekleri aldılar, alevlerin üzerine koştular

Ellerine kürekleri aldılar, alevlerin üzerine koştular

Aydın’ın Nazilli ilçesinde başlayan orman yangınının söndürülmesi için karadan ve havadan çalışmalar yoğun bir şekilde devam ederken, bölgedeki vatandaşlar da ellerine aldıkları kürekler ile alevlerin üzerine koştu.

Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Aydın’da hava sıcaklıklarının artması ile birlikte orman yangını riski de artmaya başladı. Nazilli ilçesi kırsal Kırcaklı Mahallesi Karıncalıdağ Tekçöğür mevkiinde akşam üzeri saat 17:30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını meydana geldi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen orman yangını için söndürme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Havadan ve karadan yangına müdahale edilirken, bölgedeki vatandaşlar da çalışmalara önemli destek sağlıyor. Yangının başladığı ilk anlardan itibaren bölgeye giden köylüler ellerine aldıkları kürekler ile adeta alevlerin üzerine koştu.

Söndürme çalışmalarına ellerindeki imkanlar ile destek veren vatandaşlar, ekipler ile birlikte zaman zaman yol açma çalışmalarına destek oldu, zaman zaman da alevlerin bölgede bulunan tarım arazilerine ulaşmaması için yoğun çaba sarf etti.
Yangının büyümemesi için yangın söndürme uçak ve helikopterleri de yoğun mesai harcarken, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığı öğrenildi.


Güncel 17.07.2022 20:28:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Kaş-Demre kara yolunda dolu ulaşımı aksattı

2

Osmaniye’de işçi taşıyan servis minibüsü otoyolda alev alev yandı

3

Alanyaspor, Eyüpspor maçının hazırlıklarına başladı

4

Atatürk'ün Silifke'ye gelişinin 101. yıl dönümü törenle kutlandı

5

İstikbal yeni sezon koleksiyonlarını İstanbul Mobilya Fuarı'nda sergiliyor

6

İş Bankası'ndan uluslararası piyasalarda mavi tahvil ihracı

7

Yıldız Kaşifleri'nin ikinci dönemine 830 öğrencinin yer aldığı 167 takım başvurdu

8

Adana'da çocuklar kamyonlarla getirilen karla eğlendi

9

Hatay Valisi Masatlı, Yeşilay Şube Başkanı Kuyubaşıoğlu'nu kabul etti

10

Bucak Halk Kütüphanesi'ni geçen yıl 11 Bin 439 okuyucu ziyaret etti