Elmasoğlu: “Hiçbir kimyasal tesise izin vermiyoruz”

Elmasoğlu: “Hiçbir kimyasal tesise izin vermiyoruz”

Elmasoğlu: “Hiçbir kimyasal tesise izin vermiyoruz”

Hatay’ın Erzin ilçesinde yapılması planlanan polipropilen madde üretecek tesisin ÇED bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, “Havamızı, toprağımızı, suyumuzu ve sağlığımızı etkileyecek hiçbir kimyasal tesise izin vermiyoruz” dedi.
Hatay’ın Erzin ilçesine bağlı Aşağı Burnaz Mahallesi sınırlarında bir firma tarafından yapımı planlanan kimyasal tesisin çevresel etki değerlendirme (ÇED) bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Firma yetkilisi tesis hakkında açıklamalarda bulunduğu esnada, bazı vatandaşlar toplantının burada yapılamayacağını belirtmesi üzerine gergin anlar yaşandı.
Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, Hatay Çevre ve Şehircilik yetkilisine toplantının burada yapılmasının sakıncalı olduğu, dar kapsamda yapılacağı için bazı yanlış anlaşmalara neden olacağından toplantının iptalini istedi. Toplantının yapılacağının belirtilmesi üzerine vatandaşlar görevlilere tepki gösterdi.
Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Aşağı Burnaz Mahallesi sınırları içerisinde bir firmanın polipropilen madde üretecek tesisin yetkilileri oldubittiye getirerek uygun olmayan bir ortamda bilgilendirme toplantısı düzenlediğini gördük. Bilgilendirme toplantısının yapılacağı tarafımıza 1 hafta öncesinden belirtildi. Bu nedenle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlisine bu toplantının yapılamayacağını başından belirttim. Bu yapılan bilgilendirme toplantısını kabul etmiyoruz. Havamızı, toprağımızı, suyumuzu ve sağlığımızı etkileyecek hiçbir kimyasal tesise izin vermiyoruz” dedi.
Daha sonra bazı mahalle halkıyla tesis yapılmasını istemeyenler arasında gerginlik yaşandı. Bir grup vatandaş kendi aralarında tesisin yapılmaması için imza kampanyası başlattı. Jandarma ekipleri de vatandaşlara dağılması yönünde uyarıda bulundu.


Güncel 12.11.2021 12:36:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Kumluca'da öğrenciler, gökyüzünü teleskopla inceledi

2

Antalya'da 25 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi

3

Maldivler'de tanışan Rus gelin ve Türk damat, Mersin'de evlendi

4

Depremde 146 kişinin öldüğü Hamidiye Sitesi'ne ilişkin davanın görülmesine başlandı

5

Adana'da kızını rahatsız ettiği iddiasıyla bir genci öldüren baba tutuklandı

6

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

7

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

8

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

9

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

10

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı