Enerya'nın Antalya'daki 150 bininci doğal gaz abonesine scooter hediyesi

Enerya

Enerya'nın Antalya'daki 150 bininci doğal gaz abonesine scooter hediyesi

ANTALYA (AA) - Antalya'nın 150 bininci doğal gaz abonesine elektrikli scooter hediye edildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Enerya'nın 150 bininci aboneye ulaşması nedeniyle belediyede tören düzenlendi.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Ahlatçı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı, Ahlatçı Holding Genel Müdürü Kasım Kahraman ve Enerya Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukçu katıldı.

Doğalgazda 150 bininci abone Ali Koç'a teşekkür belgesi verilerek, elektrikli scooter hediye edildi.

Doğal gazın çevre için önemine dikkati çeken Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediye Başkanı olduğu dönemde de ilçeye doğal gazın gelmesi yönünde destek verdiklerini hatırlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da Enerya'ya doğal gaz konusunda desteklerinin devam ettiğini ifade eden Böcek, "Doğal gaz Antalya'mızda gelecek nesillere bırakacağımız çevre ile ilgili en önemli adımdır. Çocuklarımıza tertemiz havası ile yaşanabilir bir kent bırakmak için çalışıyoruz. Hedef Antalya'nın her mahallesinin doğal gaza ulaşmasıdır. 150 bininci abonenin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

- Hedef 225 mahalleye ulaşmak

Enerya Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukçu ise, Antalya'da 2010 yılında bir mahalle ve 734 abone ile başlayan doğal gaz yolculuğunda bugün 1970 kilometre doğal gaz hattı ile toplam 96 mahalleye ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Antalya'nın 225 mahallesi olduğunu kaydeden Tulukçu, "Şu an 96 mahallesindeyiz. 2021 itibariyle yaklaşık 400 bin hanenin önüne doğal gaz hattı tesis ettik. Bunların 150 binini doğal gaz kullanıcı olarak abone yapabildik." dedi.

Tulukçu, Antalya’ya bu yıl 100 milyon lira yatırımla 250 kilometre yeni hat kazandırmayı 225 mahalleye ve 386 bin aboneye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.



Yurt Dünya 1.03.2021 18:07:13 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kayıp olarak aranan kadının cesedi evin banyosunda gömülü bulundu

2

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

3

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

4

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

5

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

6

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

7

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

8

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

9

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

10

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı