Engelli adam, akülü sandalyesini çalan hırsıza gözyaşları içinde beddua etti

Engelli adam, akülü sandalyesini çalan hırsıza gözyaşları içinde beddua etti

Engelli adam, akülü sandalyesini çalan hırsıza gözyaşları içinde beddua etti

Antalya’da geçen yıl beyin kanaması sonucu vücudunun sol tarafı tamamen felç olan 47 yaşındaki engelli İbrahim Araz’ın akülü tekerlekli sandalyesi oturduğu apartmanın merdiven dairesinden çalındı. Akülü sandalyesi çalınınca çok zor durumda kaldığını belirten Araz, gözyaşları içinde hırsıza beddua etti. Araz, sandalyesini çalan hırsıza, “İnşallah Allah bu hayırlı günde onlara yedirmesin” dedi.
Kepez ilçesi Habibler Mahallesinde yaşayan 2 çocuk babası İbrahim Araz, geçen sene yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdi. Hastaneye kaldırılan Araz’ın, vücudunun sol tarafı tamamen felç oldu. Eşi Rahime ve kızı Aynur’un yardımıyla yürümeye çalışan Araz, ev dışında hareket edebilmek için akülü tekerlekli sandalye aldı. Hastaneye başvuran Araz’a, yüzde 97 engelli raporu verildi. Yaşamını aldığı akülü sandalyeye bağlayan Araz’ın sandalyesi, oturduğu apartmanın merdivenlerinden çalındı. Çalışamadığı için zor durumda olduğunu söyleyen İbrahim Araz, yetkililerden yardım isterken gözyaşları içerisinde hırsızlığı gerçekleştiren şahıslara beddua etti.

“Akülü arabam merdiven dairemizden çalındı”
Konu ile ilgili konuşan İbrahim Araz, “Geçtiğimiz yıl beyin kanaması sonucu sol tarafım felç oldu. Akülü arabam merdiven dairemizden çalındı. Çok sıkıntılı bir duruma düştüm. Emniyete de başvurduk. Sağlığım yerindeyken buradan 2 motosikletimi de çalmışlardı geçtiğimiz yıl içerisinde. Bu insanlar hırsızlık olayını alışkanlık yapmış herhalde. Buradan sürekli hırsızlık yapıyorlar. Ben buradan onlara beddua ediyorum. İnşallah Allah bu hayırlı günde onlara yedirmesin” diye konuştu.

“Allah ona yedirmesin”
Hırsıza beddua eden Araz, “Engelliyim ben o araç benim her şeyimdi. Eşimin bel fıtığı var, manuel engelli aracını süremiyor. Akülü işimizi görüyordu. Beni eve mahkum ettiler. Çok zorlanıyorum. 3 katlı evim ve merdivenli. Komşular yardımı ile aşağı inebiliyorum. Eşim yardımcı oluyor, kızım yardımcı oluyor. Allah ona yedirmesin. Bu hırsızlığı yapanın duygusu yok zaten, hırsızın duygusu mu olur? Arsızın duygusu olmaz. Aracımın çalındığını görünce şok oldum” şeklinde konuştu.


Güncel 22.04.2021 17:52:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Adana'da konuştu:

2

Kozan'da 6 Şubat'taki depremlerde hayatını kaybedenler anıldı

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremin 133. saatinde kendilerini hayata bağlayan gönüllü ile buluştular

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tescilli kültür varlıklarının restorasyonu sürüyor

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Adana'da enkaz altında kalanların ardından Hataylı afetzedelerin yardımına koştular

6

Antalyaspor'da hedef Fatih Karagümrük'ü yenerek ligdeki çıkışını sürdürmek

7

Medipol Üniversitesi yürütücülüğünde hayata geçirilen HABTEK tanıtıldı

8

Kibar Holding'den yeşil dönüşüme ilişkin EBRD ile işbirliği

9

Bayegan petrokimya üreticisi Tasnee ile Türkiye distribütörlüğü anlaşmasını yeniledi

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kütüphaneye dönüştürdüğü kulübenin ardından köy evinde de çocukları kitap okumaya teşvik ediyor