Engellilerin sosyal ve ekonomik olarak güçlendirilmesi gerek

Engellilerin sosyal ve ekonomik olarak güçlendirilmesi gerek

Engellilerin sosyal ve ekonomik olarak güçlendirilmesi gerek

Osmaniye'de Kadın Doğum Doktoru olarak faaliyet gösteren Operatör Doktor Mehmet Temel, Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı. Dr. Temel, Engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın daha da artması, sosyal ve ekonomik yönden karşılaştıkları sorunlara dikkat çekilmesinin yanı sıra sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Engellilerin hayat şartlarının iyileştirilerek sosyal ve ekonomik politikaların hayata geçmesi gerektiğini belirten Dr. Temel; "Engellilik yalnızca engellilerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, aynı zamanda hukuki, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla ele alınması gereken kapsamlı bir meseledir. Engellilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe güvenle bakmaları konusunda dünyada örnek gösterilecek bir konuma ulaşan ülkemizde engellilere sunulan sosyal hizmetler çeşitlendirilerek yaygınlaştırılmış; engellilerin eğitime, sosyal hayata ve işgücü piyasasına katılımına yönelik politikalar sürdürülmektedir. Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan herkes gibi başarılı ve üretken olabildiklerini   spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda kanıtlamışlardır. Engelli vatandaşlarımızın bu denli önemli başarılara imza atmaları dayanışma ve uzlaşı ruhuyla yaşamın her alanında desteklenmeleri halinde her şeyin üstesinden gelebileceklerinin göstergesidir" dedi.

Herkesin birer engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini vurgulayan Dr. Temel; "Bu kapsamda yapılacak tüm çalışmaların engelli kardeşlerimizin sorunları hususunda toplumumuzun her kesiminde hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımızı sevgi ve saygı ile selamlıyorum" diyerek açıklamasını noktaladı.



Osmaniye 11.05.2022 15:46:00 0

İlginizi Çekebilir

1

CHP'nin Yeni Kadın Kolları Başkanı Çolak Oldu

2

Erzincan İliç Faciasında Yaşamını Yitiren Osmaniyeli İşçinin Cesedine Ulaşıldı

3

Osmaniye'de takla atan otomobilin sürücüsü ve çarptığı işçi yaralandı

4

Osmaniyeli 6 kardeş baba yadigarı tarladaki ürünleri orakla biçiyor

5

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de YKS'nin ilk oturumu başladı

6

Osmaniye'de firari FETÖ hükümlüsü yakalandı

7

Bahçe'de 2 kişi uyuşturucu temin etmekten tutuklandı

8

Rekortmen atlet Musab Kundakçı, Balkan ve Avrupa şampiyonalarında madalya kovalayacak

9

Bahçe Belediyesi Öğrencileri Serinletti

10

Gülsoy, Yaylacıları Sevindirdi