Enkaz altındaki 7 yaşındaki Solin’le ekiplerin duygusal konuşması: “Çıktığında oyun oynayacağız”

Enkaz altındaki 7 yaşındaki Solin’le ekiplerin duygusal konuşması: “Çıktığında oyun oynayacağız”

Enkaz altındaki 7 yaşındaki Solin’le ekiplerin duygusal konuşması: “Çıktığında oyun oynayacağız”

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından enkaz altındaki yaşam ümidi sürüyor. Zonguldak’tan Adıyaman’a gelen maden işçileri, 7 yaşındaki Solin isimli kız çocuğunu enkaz altından kurtardı. Kurtarma sırasında maden işçileri ile küçük çocuğun arasındaki diyalog duygulu anlara neden oldu.
Adıyaman’da deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Çalışmalara katılmak üzere Zonguldak’tan Adıyaman’a gelen maden işçileri, 3 kat yerin altına inerek, enkaz altındaki 7 yaşındaki Solin’e ulaştı. Küçük kız ile başını okşayıp acısını hafifletmeye çalışan kurtarma ekibindeki görevli arasında ise ağlatan diyaloglar yaşandı. Görevli, “Elin acıyor, tamam iyileştireceğiz. Sen dinlen ama uyuma. Çıktığında oyun oynayacağız. Hani az önce elimi tuttun ya” ifadelerini kullandı. Solin ise ekiplere, “Siz hepiniz ikiz gibisiniz. Senin ikizin var mı” deyince duygusal anlar yaşandı. Ekipte yer alan görevli, “Buraların toz mu oldu, sileyim mi. Sen gözlerini kapalı tut. Kızım bak geldim yanına kadar, hiç korkma. Yanındayım. Şimdi o elini de çıkaracağız oradan. Seni yavaşça çekeceğim” diyerek Solin’e moral verdi.
Kolunda hafif sıyrıklar olan Solin, 8 saatlik çalışmanın ardından kurtarılarak sağlık kuruluşuna sevk edildi. Maden işçileri ise bir canı daha kurtarmanın sevinciyle başka enkazlarda çalışmaya başladılar.


Güncel 9.02.2023 16:11:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı