Envarül Hamit camiinde özel kandil programı yapılacak

Envarül Hamit camiinde özel kandil programı yapılacak

Osmaniye İL Müftüsü Ramazan Çortul, 2 Ocak Cuma gününü Cumartesine bağlayan gece, Mevlid Kandilinin idrak edileceğini, aynı gün akşam namazından sonra merkez Envarül Hamit camiinde özel kandil programı düzenleneceğini söyledi. Gecenin âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vessellem?in dünyaya teşriflerinin 1444?üncü yıl dönümleri olduğunu kaydeden Çortul, ?Bu gece, peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa?nın dünyayı şereflendirdiği gecedir. O peygamber ki, insanların sapıklıkta sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur. Bugün başta İslâm dünyası olmak üzere topyekûn insanlık âleminin dûçar olduğu manevî problemlerin gerek tanımlanma, gerekse çözüme kavuşturulması konusunda etrafımızı saran dost, kardeş Müslüman ülkelerde meydana gelen iç çatışmaların ortaya çıkardığı kaosu İslâmî değerler üzerinden onaylamak ve bunları mazur görmek asla mümkün değildir. ?Müminler, birbirlerine karşı gösterdikleri, sevgi, merhamet ve şefkat yönünden bir bedene benzer. Bu bedenin bir organı rahatsızlansa diğer organlarda uykusuz kalarak ve ateşlenerek bu rahatsızlığı paylaşırlar?(Buhari, Müslim) buyuran Sevgili Peygamberimizin bugün İslam dünyasının yaşadığı acılar karşısında neler hissedeceğini tahmin etmek zor değildir. İslam dünyasında kardeşlik bağlarının neredeyse ciddî yaralar aldığı bir zaman ve mekânda hem Efendimize hem de birbirimize kardeş olmanın iklim ve ortamlarını yeniden bulmak ve onun özlemini çektiği kardeşler topluluğu olmayı yeniden hatırlatmak zorundayız.

Bu gecede camilere gidilmesi, cemaatle namaz kılınması, vaaz, nasihat ve mevlitler dinlenmesi ve toplu dualar edilmesi gerektiğini belirten Çortul, ?Büyükler elleri öpülerek ziyaret edilmeli, küçükler sevilmeli ve hediye verilerek sevindirilmeli, yoksul, yetim ve muhtaçlara da yardım edilerek gönülleri alınmalı, fakir fukara görüp gözetilmelidir.

Yine bu gece geçmiş ve nafile namazlar kılınmalı, Kur`an-ı Kerim okunmalı ve geçmiş günahlara tevbe istiğfar edilmeli, Peygamberimiz (sav)`e bol bol salâvatı Şerifeler getirilmeli, kendimiz ve ailemiz için, milletimizin mutluluğu ve devletimizin bekâsı için dualar edilmelidir. Toplum olarak büyük değer verdiğimiz mübarek gecelerde, ülke ve millet olarak birlik ve beraberliğimizin devamı için daha fazla dua etmeli, bu güzel gecenin önemini iyi değerlendirmeliyiz.? Dedi. Kandil gecesi akşam namazından sonra merkez Envarül Hamit camiindeki Müftülüğün özel kandil programına bütün Osmaniyelileri davet eden Çortul, ?En son Peygamber olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.v.)  in doğduğu bu mübarek gecenin ülkemizin, milletimizin ve İslam âleminin aydınlığa ve huzura kavuşmasına vesile olmasını, Osmaniye?mize, milletimize ve tüm insanlık alemine hayırlar getirmesini Cenabı Allah?tan temenni ve niyaz eder, Mevlid Kandilinizi tebrik ederim.? Diye konuştu. 

Haber:İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Güncel 25.10.2016 04:53:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta şehit polisin oğlu ile kızına sürpriz doğum günü kutlaması

2

Kahramanmaraş'ta lise öğrencileri de havacılık ve savunma sanayine dahil edildi

3

Antalya'da toptancı halinde çıkan yangında, 4 ardiye kullanılamaz hale geldi

4

Maviyemişin "kültür elçisi" profesör, 24 yılda üretimi şehir şehir yaydı

5

Kahramanmaraş'ta sabun imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü

6

Huawei Radyolink Endüstri Forumu'nda 5.5G'nin temelleri müzakere edildi

7

Mersin'de iki meslek liseli, enkazda titreşim algılayan taşınabilir cihaz tasarladı

8

Adana'da boğazına yabancı cisim kaçan öğrenciyi öğretmeni kurtardı

9

Adana'da silahla yanlışlıkla vurduğu kadını öldürdüğü öne sürülen zanlı yakalandı

10

Adana'da iki motosiklet çarpıştı, 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı