Erdemli’de camilerin kubbeleri yenilendi

Erdemli’de camilerin kubbeleri yenilendi

Erdemli’de camilerin kubbeleri yenilendi

Mersin’in Erdemli İlçe Müftülüğü tarafından 4 caminin kubbesinde yaklaşık 1.5 milyon liraya bakım ve onarım gerçekleştirildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, mimar ve inşaat mühendislerinin tavsiyeleri doğrultusunda kaymakamlık olurları alınarak, kubbe kurşunları oksitlenen camilerin bakım ve onarımının yapıldığını belirtti.
Erenay, "İlçemiz müftülüğüne bağlı Çeşmeli Barbaros Cami, Ayaş Merkez Cami, Tömük Merkez Cami ve inşaatı süren Koyuncu Merkez Cami’nin kubbeleri tarihi misyonumuza uygun olarak Ahmed Yesevi’in aziz hatırasına ithafen, müftülüğümüz tarafından yenilenmiştir. İçerisinde demir tozu bulunan ve oksitlenen kaplamalar, kubbe taşıyıcı demirlere zarar vermemesi için yaklaşık olarak 1.5 milyon liralık bir maliyetle değiştirilmiştir" dedi.
Bakım onarım maliyetinin Erdemlili hayır severler ve camilerdeki eski oksitli kurşunların değerlendirilmesiyle karşılandığını dile getiren Erenay, "Müftülüğümüze bu hizmetlerde destek veren, Erdemlimizin hayırsever halkına teşekkürlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.


Güncel 17.11.2020 16:16:37 0

İlginizi Çekebilir

1

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Oğlunun vasiyetini yerine getirerek torunlarına anne baba oldular

2

Türk Telekom ‎"Erişilebilir Tiyatro" projesine Fındıkkıran balesini dahil etti

3

Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ballı, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde ahırı yıkılan küçükbaş yetiştiricisi devlet desteğiyle üretime döndü

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede mimar, çocukluğunun geçtiği mahalleyi yeniden inşa ediyor

6

Mersinli lise öğrencisinin kaleme aldığı ilk kitabı tanıtıldı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde sağlık altyapısı zarar gören Hatay'ın her ilçesine devlet hastanesi kazandırıldı

8

Türkiye'den 2025'te 83 ülkeye çiçek ihracatı yapıldı

9

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, hortumdan etkilenen Manavgat'ta çiftçilerle buluştu

10

Türkiye genelinden 230 gönüllü, zeybek kültürünü yaşatmak için Manavgat'ta buluştu