Ermenistan Başbakanı Paşinyan: “Ermenistan, 86 bin 600 kilometrekarelik alanıyla Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü tanıyor”

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: “Ermenistan, 86 bin 600 kilometrekarelik alanıyla Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü tanıyor”

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: “Ermenistan, 86 bin 600 kilometrekarelik alanıyla Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü tanıyor”

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan, 86 bin 600 kilometrekarelik yüzölçümüyle Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü, Azerbaycan’ın da 29 bin 800 kilometrekarelik yüzölçümüyle Ermenistan’ın toprak bütünlüğünü tanıdığını açıkladı.

İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Zirvesi’ne katılan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Ermenistan ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu. Paşinyan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de 14 Mayıs’ta Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel’in ev sahipliğinde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı görüşmede ileriye doğru bir adım daha attıklarını belirtti.

Paşinyan, Ermenistan, 86 bin 600 kilometrekarelik yüzölçümüyle Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü, Azerbaycan’ın da 29 bin 800 kilometrekarelik yüzölçümüyle Ermenistan’ın toprak bütünlüğünü tanıdığını açıklayarak, uluslararası mekanizmalar çerçevesinde ve Dağlık Karabağ’daki Ermenilerin güvenlik ve insan haklarının sağlanması amacıyla müzakerelerin başlatılması gerektiğini vurguladı.
Paşinyan yaptığı açıklama ile 2020’de Dağlık Karabağ Savaşı’nın sonucunda Azerbaycan’ın kontrolüne geçen Dağlık Karabağ’ın, Azerbaycan’ın toprağı olduğunu kabul etmiş oldu.


Politika 17.05.2023 23:05:20 0

İlginizi Çekebilir

1

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay'da konuştu:

2

Futbol: Ziraat Türkiye Kupası

3

Bilgi Üniversitesi pediatrik ağrı yönetimi konusunda uluslararası eğitime ev sahipliği yaptı

4

İDSO DenizBank Konserleri'nde Bringuier kardeşler sahne alacak

5

Yeditepe Üniversitesinden yeni nesil teknoloji ve girişimcilik modeli

6

AXA Türkiye'den yeni sağlık sigortası yönetmeliği değerlendirmesi

7

Antalya'daki turizmciler AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

8

Ray Sigorta "Ray Connect" mobil uygulamasını tanıttı

9

Radisson Otel Grubu "Yılın En İtibarlı Zincir Oteli" seçildi

10

Mersin'de cipin çarpması sonucu ölen 3 yayanın cenazeleri toprağa verildi