Erzin`de 6 kahraman konuşuluyor

Erzin`de 6 kahraman konuşuluyor

Hatay`ın Erzin ilçesi Belediye Meclisi`nin ocak ayı olağan toplantısı, gergin geçti. Toplantıya bağımsız olarak katılan eski AK Parti`li Belediye Meclis üyeleri ile Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve diğer meclis üyeleri arasında sık sık tartışmalar yaşandı.         

Erzin`de 2009 yılının Mart ayındaki yerel seçimlerde AK Parti`den belediye meclis üyeliğine seçilen Berat Sökmen, Reşat Koşmaz, İsmail Akçakoyun, Bilal Kaya, Nizamettin Vural ve Mustafa Yalman Belediye Başkanı Kasım Şimşek?in kendilerine karşı olumsuz tutum ve davranışları olduğunu iddia ederek geçen hafta partilerinden istifa etmişti. Meclis üyeleri, yaptıkları basın açıklaması ile siyasete bağımsız olarak devam edeceklerini duyurmuşlardı.         

Toplam 9 belediye meclis üyesi ile sayısal üstünlüğü elinde bulunduran AK Parti, 6 üyesinin istifa etmesi ile bu üstünlüğünü kaybetti. Belediye meclis üyelerinin istifasının ardından ilk meclis toplantısı, belediye toplantı salonunda yapıldı. CHP?li bir meclis üyesinin katılmadığı ocak ayı olağan meclis toplantısına diğer partili ve bağımsız üyelerin tamamı katıldı.        

Toplantının başlamasıyla sık sık karşılıklı atışmalar yaşandı. Bağımsız üyeler ile AK Partili Belediye Başkanı Kasım Şimşek arasında yaşanan gerginliği salonda bulunan diğer meclis üyeleri yatıştırmaya çalıştı.

Başkan mı, kabadayı mı?

Beraber 4 yıl birlikte çalıştıkları Belediye Meclis Üyeleri`ne toplantı da sürekli sataşan Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek`e Erzinliler büyük tepki göstererek,"4 yıl çalıştın, her şeyine katlandılar. Yanlış uygulamalarına karşı çıkınca neden o insanlarla kavga ediyorsun. Biz seni oraya Erzin`i yönet ve hizmet et diye getirdik. Arkadaşlarınla kavga et diye değil. Sen eğer Belediye başkanı değil kabadayılık yapacakasan onun yeri Erzin Belediyesi değildir. İstifa et ve kabadayılık yap"dediler.

Erzin`de 6 kahraman konuşuluyor

Diğer yandan Erzin`de istifa eden 6 kahraman Belediye meclis üyesinin onurlu duruşu konuşuluyor. Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek`in keyfi uygulamalarından bıkan 6 Belediye Meclis Üyesi hatırlanacağı gibi geçtiğimiz hafta istifa etmişlerdi. www.erzinrehberi.com isimli elektronik gazetenin Erzin`de yaptığı araştırmaya göre, halk istifa eden Belediye Meclis Üyelerine tam destek veriyor. Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek`in yanlış uygulamalarına da büyük tepki gösteren halk 14 ay sonra yapılacak olan yerel seçimi adeta iple çekiyor. Erzin`de 14 ay sonra gerçekten büyük değişim olacak. Erzin`e kurulan termik santralin ruhsatını imzalayan Kasım Şimşek`i herkes affetse tarih kesinlikle affetmeyecek. Erzin`e termik santral kurduran eski Belediye başkanı olarak tarihin sayfalarında yerini alacak. 



Güncel 25.10.2016 05:08:07 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta şehit polisin oğlu ile kızına sürpriz doğum günü kutlaması

2

Kahramanmaraş'ta lise öğrencileri de havacılık ve savunma sanayine dahil edildi

3

Antalya'da toptancı halinde çıkan yangında, 4 ardiye kullanılamaz hale geldi

4

Maviyemişin "kültür elçisi" profesör, 24 yılda üretimi şehir şehir yaydı

5

Kahramanmaraş'ta sabun imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü

6

Huawei Radyolink Endüstri Forumu'nda 5.5G'nin temelleri müzakere edildi

7

Mersin'de iki meslek liseli, enkazda titreşim algılayan taşınabilir cihaz tasarladı

8

Adana'da boğazına yabancı cisim kaçan öğrenciyi öğretmeni kurtardı

9

Adana'da silahla yanlışlıkla vurduğu kadını öldürdüğü öne sürülen zanlı yakalandı

10

Adana'da iki motosiklet çarpıştı, 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı