ERZIN’DE DEMOKRASI ŞEHITLERI ANILDI

ERZIN’DE DEMOKRASI ŞEHITLERI ANILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Erzin İlçe teşkilatı düzenlediği programla çeşitli tarihlerde aynı gün vefat eden ve katledilen başta Uğur Mumcu, Gaffar Okan ve Cem Yılmaz olmak üzere demokrasi şehitlerini andı.

CHP Erzin İlçe teşkilatı Cumhuriyet Meydanında düzenlediği anma programına partililer yoğun ilgi gösterdi. CHP İlçe Başkanı Yalçın Elmasoğlu, Türk Demokrasi tarihinde Ocak ayının karanlık, acılarla dolu olduğuna vurgu yaparak “Uğur Mumcu, Metin Göktepe, Hırat Dink, Muharrem Aksoy, İsmail Cem, Gaffar Okan bu ayda yitirdiklerimiz” dedi.

Uğur Mumcu onurla, dimdik, ödünsüzce sürdürdüğü yaşamı boyunca kalemini kimsenin önünde eğmediğinin altını çizen CHP’li Elmasoğlu “Cumhuriyet Gazetesi’ndeki köşesinden daha çok özgürlük ve demokrasi, demokrasinin önündeki engelleri kaldırmak için aldığı tüm tehditlere rağmen yılmadan korkmadan yazmaya devam etti. Atatürk’ün ilkelerinin yılmaz bir savunucusu olarak Uğur Mumcu Atatürk gibi egemen güçlere karşı mücadele etti. Faili meçhul cinayetlerle yaşamdan kopartılmış aydınlarımızı unutmamak, unutturmamak, bu cinayetlerin takipçisi olmak, hafızalardan silinmesine engel olmak, toplumsal belleğimizi diri tutmak, gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ülke olarak gereken desteğin verilmesi gerekmektedir. Sonuç olarak hiç hak etmedikleri bir sonla aramızdan ayrılan, demokrasi, barış ve aydınlanma adına hayatlarını hiçe sayan kaybettiğimiz tüm aydınlarımızı rahmetle, özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Adil Coşkuner/Erzin

 

 

 

 



Bölgeden 26.01.2020 16:53:00 0
Anahtar Kelimeler: ERZIN’ DEMOKRASI ŞEHITLERI ANILDI

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

2

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

4

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

5

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

6

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

7

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

8

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı

9

Bakan Yerlikaya ve AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da iftara katıldı

10

Adana'da eşini öldürdüğü öne sürülen kadın tutuklandı