ERZİN’İN DÜŞMAN İŞĞALİNDEN KURTULUŞ BAYRAMI KUTLANDI

ERZİN’İN DÜŞMAN İŞĞALİNDEN KURTULUŞ BAYRAMI KUTLANDI

Hatay’ın kuzeyde sınır ilçesi Erzin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü dönümü CHP Milletvekili Suzan Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da katıldığı tören ve etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve siyasi partilerin çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu Erzin ovasının birçok medeniyete, tarihi olaylara sahne olduğunu belirterek “Türkmen boylarının yurt edinmesiyle tarihte yerini alan, İsos Antik Kenti, Su Kamerleri, Burnaz Antik Limanı ile Romalı Çiçero’nun, Venedikli Marko Polo’nun, Mekadonyalı İskender’in, İranlı Dara’nın hatırası taşıyan, yaylaları, şifalı suları, doğası ile kadim bir coğrafyanın en güzel ilçelerinden biriyiz” dedi.

Erzin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümünü kutlamak için bir araya geldiklerini belirten Belediye Başkanı Elmasoğlu “Erzin’imiz 1. Dünya Savaşı sonrasında işgal güçleri tarafından yurdumuzun diğer birçok bölgesinde olduğu gibi emperyalist güçler tarafından işgal edilmiştir. İşgaller sonrası Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde yakılan bağımsızlık ateşi sonrasında vatansever halkımız Kuvayi Milliye etrafında vatan savunması için örgütlenmişler ve bu kapsamda düşmana karşı ilk kurşun Dörtyol’da Karahasan Paşa tarafından atılmıştır. Erzin’imizde de bu doğrultuda halkımız örgütlenmiş Azman Bekir, Dana Boruk, Arık Nuri ve Bebek gibi nice kahramanlarımız bu mücadelede yerlerini almışlardır” diye konuştu.

1922 yılına kadar devam eden direniş sonrasında imzalanan barış antlaşması kapsamında işgalci kuvvetlerin çekilmek zorunda kaldığını hatırlatan Elmasoğlu şunları söyledi: “8 Ocak Erzin’imizin kurtuluş günü olarak tarihe yazılmıştır. Bu bağımsızlığı bizlere armağan eden başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşları olmak üzere vatan savunmasında bulunan tüm şehit gazilerimize borçluyuz. Onları minnet ve Şükranla anarken, 8 Ocak Kurtuluş Günümüz kutlu olsun”

Kuruluş günü nedeniyle ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildi. Şiirler okundu, Mustafa Kemal Üniversitesi Halk Oyunları Ekibinin oynadığı oyunlar, Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve Adana Büyükşehir Belediyesi bandosunun konserleri ilgi gördü.

Törene; Hatay ve Adana AK Parti, CHP ve İYİ Parti Milletvekilleri, Erzin Kaymakamı Ahmet Demirci, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Erzin Cumhuriyet Başsavcısı Aziz Çetinkaya, kurum amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, Muhtarlar, Öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Haber: Adil Coşkuner/Erzin(Hatay)

 

 

 

 



Bölgeden 9.01.2020 13:45:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

2

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

3

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

4

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

5

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

6

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

7

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı

8

Bakan Yerlikaya ve AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da iftara katıldı

9

Adana'da eşini öldürdüğü öne sürülen kadın tutuklandı

10

Kahramanmaraş’ta vatandaşlara fidan dağıtıldı