Esenyurt’ta rehin tutulan 14 Afganistanlı kurtarıldı

Esenyurt’ta rehin tutulan 14 Afganistanlı kurtarıldı

Esenyurt’ta rehin tutulan 14 Afganistanlı kurtarıldı

Esenyurt’ta çete üyeleri tarafından yurt dışına gönderme vaadiyle rehin tutulan 3’ü çocuk, 2’si kadın 14 Afganistanlı polisin operasyonu ile kurtarıldı. Operasyonda, evde bulunan 2 Afgan çete üyesi ile bir kurusıkı tabanca, bıçak ve bir miktar plastik kelepçe ele geçirdi.
Esenyurt’ta bir evde Afgan mültecilerin rehin tutulduğu ihbarı Esenyurt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerini harekete geçirdi. Afgan mültecilerin Pınar Mahallesi’deki bir binanın bodrum katında tutulduğunu belirledi. Söz konusu adrese dün operasyon yapan ekipler, kapıyı çaldıklarında evden "bizi kurtarın" sesleri duydu. Kapıyı kırarak içeri giren ekipler, içeride 3’ü çocuk, 2’si kadın 14 Afganistan uyruklu kişinin rehin alındığını tespit etti. 14 kişi polis ekipleri tarafından kurtarıldı. Operasyonda, evde bulunan 2 Afgan çete üyesi ile bir kurusıkı tabanca, bıçak ve bir miktar plastik kelepçe ele geçirdi.
Polis ekipleri tarafından yapılan araştırmada yurt dışına gönderme vaadiyle mültecilerle anlaşan çete üyelerinin, daha sonra söz konusu adreste silahla tehdit ederek rehin aldığı öğrenildi. Çete üyelerinin işkence ettiği mültecilerin yurt dışındaki yakınlarından para talep ettiği belirlendi. Mülteciler Geri Gönderme Merkezi’ne gönderilirken, emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.


Yurt Dünya 6.11.2020 16:28:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da dün kaybolan kadın havalimanında bulundu

2

Milli füzeleri prangadan kurtaran motorlar ilgi odağı

3

Şişecam Bulgaristan üretim tesisindeki kaplamalı cam hattı yatırımını tamamladı

4

Mersin'de Toros Yörüklerini Yaşatma Derneği kuruldu

5

Antalya sömestir tatilini hareketli geçirdi

6

Bozyazı'da sigara bırakma polikliniği hizmete girdi

7

MTSO Başkanı Çakır, gazetecilerle bir araya geldi

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Protezle yürümeye başlayan 13 yaşındaki Melike'nin hayali avukat olmak

9

Biruni Üniversitesinden ağız ve boğaz sağlığında yanlış uygulamalara karşı uyarılar

10

Sağlık Bakan Yardımcısı Birinci, Tıbbi Tedarik Zinciri Yönetimi Kongresi'nde konuştu: