Eski milli futbolcu Nihat Kahveci, Miracle Değirmenlik Spor Kulübünü ziyaret etti

Eski milli futbolcu Nihat Kahveci, Miracle Değirmenlik Spor Kulübünü ziyaret etti

Eski milli futbolcu Nihat Kahveci, Miracle Değirmenlik Spor Kulübünü ziyaret etti

İSTANBUL - Eski milli futbolcu Nihat Kahveci, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti futbol takımlarından Miracle Değirmenlik Spor Kulübünü ziyaret etti.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve İspanya'da oynayan ve futbolu bıraktıktan sonra bir süre antrenörlük yapan Nihat Kahveci, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti futbol takımlarından Miracle Değirmenlik Spor Kulübüne ziyaret gerçekleştirdi.

Kahveci, Miracle Değirmenlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Törehan ve As Başkanı Ebru Törehan'dan prim sistemi hakkında bilgi alarak, gençlerle bir araya geldi ve onların sorularını yanıtladı.

Açıklamada ziyaretteki konuşmasına yer verilen Kahveci, dünya ve Türkiye futbolunu yakından takip ettiğini ve Miracle Değirmenlik Spor Kulübünün yeni prim sisteminin bir benzerini görmediğini ifade etti.

Oyunculara ödenecek primlerin, fantezi futboldaki gibi verilere dayalı ödeneceği bilgisinin ilgisini çektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu, tamamen performansa dayalı, istatistiğe dayalı bir sistem. Bu sistem içerisinde oyuncular ne kadar maç oynuyor, ne kadar süre alıyor, ne kadar gol atıyor, ne kadar asist yapıyorsa buna göre değerlendiriliyor. Böylece hem futbolcunun daha çok kazanması sağlanıyor hem de iyi oynayan gizli kalmış yetenekler gözden kaçmıyor. Araştırmalarıma göre böyle bir sistemi kullanan herhangi başka bir kulüp yok. Miracle Değirmenlik Spor Kulübünü böylesi bir projeyi geliştirmesinden dolayı kutlarım. Primlerin veriye dayalı ödenmesi sistemi adil bir sistem, Süperlig'de uygulansa devrim olur"

- "Performansa dayalı prim ödeme uygulaması futbolda bir dönüm noktası olacak"

Miracle Değirmenlik Spor Kulübü As Başkanı Ebru Törehan da futbolun teknolojinin ve yenilikçi uygulamaların en çok kullanıldığı alanlardan olduğunu bildirdi.

Bugün futbolda VAR, yarı otomatik ofsayt sistemi gibi birçok uygulamayı kullandıklarını kaydeden Törehan, KKTC'nin en yenilikçi spor kulüplerinden olduklarını ve futbola yeni bir soluk getirmek istediklerini vurguladı.

Törehan, teknoloji ile futbolu birleştirdiklerini ve kulüpte performansa dayalı prim ödeme sistemini getirdiklerini belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu sistemin temelinde aslında fantezi futbol algoritması yatıyor. Oyun ve teknolojinin birlikteliğinden doğan fantezi futbol taraftarlar sanal dünyada kendi takımlarını oluşturuyor, seçtikleri futbolcuların gerçek maçlardaki performanslarına göre puan kazanıyor ve fantezi futbol ligi sıralamasında yükselebiliyorlar. Bu uygulamayla birlikte futbolcularımızın performanslarını çok daha yakından takip ediyor olacağız. Böylece futbolcularımız, gerçek performanslarına göre adil bir şekilde prim kazanacak. Performansa dayalı prim ödeme uygulaması futbolda bir dönüm noktası olacak."



Spor 15.01.2024 14:33:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da depremzede çocuklar arasında düzenlenen futbol turnuvası başladı

2

25. Kumluca Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Fatih Atlı oldu

3

Alanya'da Dünya Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası'nın 1. etabı sona erdi

4

Adanaspor-Manisa FK maçının ardından

5

AKRA Gran Fondo Antalya'da madalyalar sahiplerini buldu

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi

8

Paralimpik sporcu Fırat, engelli bisikletçiler için yarışların gelişmesini istiyor

9

AKRA Gran Fondo Antalya, kentin güzelliklerinin tanıtılmasında önemli rol oynuyor

10

Alanyaspor, İstanbulspor maçının hazırlıklarını sürdürdü