Eskişehir Türk Ocağı’nda Osmanlı’dan Cumhuriyet’e ‘Devlet ve Toplum’ konferansı

Eskişehir Türk Ocağı’nda Osmanlı’dan Cumhuriyet’e ‘Devlet ve Toplum’ konferansı

Eskişehir Türk Ocağı’nda Osmanlı’dan Cumhuriyet’e ‘Devlet ve Toplum’ konferansı

Eskişehir Türk Ocağı’nda; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhami Yurdakul tarafından Osmanlı’dan Cumhuriyet’e ‘Devlet ve Toplum’ konferansı verildi.
Prof. Dr. Yurdakul, konferansında, ilk olarak Avrupa’da ve Osmanlı’da devlet ve toplumun evren ve beden metaforu üzerinden nasıl izah edildiği, ‘hasta adam’ benzetmesinin ne anlama geldiği üzerinde durdu. Yurdakul, "Hem Batı hem de Doğu toplumlarında imtiyazlı zümrelerin meşruiyetini tartıştı. İkinci olarak da Batı’da fen ve sosyal bilimlerdeki gelişmelerin neticesinde, geleneksel devletin yerine ikame edilen modern devlet düzeninde bürokratikleşme, profesyonelleşme ve demokratikleşme ilkeleri somut örnekler üzerinden izah etti. Son olarak ise Osmanlı geleneksel düzeninde beşik ulemalığı; kardeş katli ve müsadere kavramlarının meşruiyeti ve modern devlet düzeninde bir zihniyet değişimi bağlamında izini sürdü’’ dedi.
Soru ve cevaplardan sonra ilgiyle takip edilen konuşma; Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal’ın verdiği hediyeler ve şükran beratı takdimi ile sonlandı.


Güncel 17.12.2022 10:03:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kayıp olarak aranan kadının cesedi evin banyosunda gömülü bulundu

2

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

3

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

4

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

5

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

6

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

7

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

8

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

9

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

10

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı