Eskişehir’de afet risklerini belirleme çalışmaları başladı

Eskişehir’de afet risklerini belirleme çalışmaları başladı

Eskişehir’de afet risklerini belirleme çalışmaları başladı

Eskişehir İl Afet Risk Azaltma Planı’nın hazırlanması ve uygulamasına ilişkin toplantı Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantı Valilik Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı, belediyeler ve tüm üniversitelerin üst düzey yöneticileri katıldı. Toplantıda, 4 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ve 11’inci Kalkınma Planı çerçevesinde Eskişehir iline ait Afet Risk Azaltma Planı’nın hazırlanması ve uygulanma süreci anlatıldı.
Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı İsmail Soykan, afetlerin insan hayatını ne derecede olumsuz etkilediğine değinerek İl Risk Azaltma Planı’nın tüm kurumların katkıları ile hazırlanması gerektiğini vurguladı.
Ayrıca toplantıda sunum yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Bayar, afetlere hazırlıklı olmanın önemi, Türkiye’de ve Eskişehir’de yaşanan afetler, 2020 yılında yaşanan afetlerin insan hayatını ne derecede olumsuz etkilediğine değinerek İl Risk Azaltma Planı’nın önemi ve hazırlanma süreci hakkında katılımcılara bilgilendirme yaptı.


Güncel 27.01.2021 16:12:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da otomobilde çıkan yangın söndürüldü

2

Antalya'nın yüksek kesimleri beyaza büründü

3

Adana'da evde çıkan ve okul lojmanına sıçrayan yangın söndürüldü

4

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi

5

Kahramanmaraş'ta "UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi

6

Hatay'da fırtına etkili oluyor

7

Hatay'da eşini baltayla öldürerek evin banyosuna gömen zanlı tutuklandı

8

LÖSEV gönüllüleri "Dünya Gönüllüler Günü"nde bir araya geldi

9

Mobilya sektörü MOSDER Business'ta buluştu

10

Adana'da Ukraynalı çocuklar için merkez açıldı