Eskişehir’de “güvenilir gıda” denetimleri devam ediyor

Eskişehir’de “güvenilir gıda” denetimleri devam ediyor

Eskişehir’de “güvenilir gıda” denetimleri devam ediyor

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması için yapılan denetimler sürüyor.
Eskişehir’de 2022 yılı içerisinde Tarım İl Müdürlüğü yetki alanında bulunan 6 bin 190 adet gıda işletmesi için 6 bin 980 adet resmi kontrol faaliyeti gerçekleştirildi. Yine aynı yıl içerisinde 490 adet eğitim kurumu kantini ve yemekhanesi için 593 resmi kontrol faaliyeti yapıldı. Ayrıca eğitim kurumu kantini veya yemekhanesi olarak faaliyet gösteren işletmelerde çalışan tüm personelin hijyen uygulamalarına yönelik eğitim alması zorunlu olurken, söz konusu eğitimler ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştiriliyor.
Bu çerçevede 2021-2022 eğitim öğretim yılı içerisinde 459 kişiye eğitim verildi. Ayrıca “Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek” hedefi doğrultusunda, 708 öğrenciye de gıda hijyeni ve gıda güvenliği ile ilgili eğitimler verildi.


Güncel 14.10.2022 09:43:34 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kayıp olarak aranan kadının cesedi evin banyosunda gömülü bulundu

2

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

3

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

4

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

5

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

6

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

7

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

8

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

9

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

10

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı