Eskişehir’de “güvenilir gıda” denetimleri devam ediyor

Eskişehir’de “güvenilir gıda” denetimleri devam ediyor

Eskişehir’de “güvenilir gıda” denetimleri devam ediyor

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması için yapılan denetimler sürüyor.
Eskişehir’de 2022 yılı içerisinde Tarım İl Müdürlüğü yetki alanında bulunan 6 bin 190 adet gıda işletmesi için 6 bin 980 adet resmi kontrol faaliyeti gerçekleştirildi. Yine aynı yıl içerisinde 490 adet eğitim kurumu kantini ve yemekhanesi için 593 resmi kontrol faaliyeti yapıldı. Ayrıca eğitim kurumu kantini veya yemekhanesi olarak faaliyet gösteren işletmelerde çalışan tüm personelin hijyen uygulamalarına yönelik eğitim alması zorunlu olurken, söz konusu eğitimler ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştiriliyor.
Bu çerçevede 2021-2022 eğitim öğretim yılı içerisinde 459 kişiye eğitim verildi. Ayrıca “Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek” hedefi doğrultusunda, 708 öğrenciye de gıda hijyeni ve gıda güvenliği ile ilgili eğitimler verildi.


Güncel 14.10.2022 09:43:34 0

İlginizi Çekebilir

1

Kaş-Demre kara yolunda dolu ulaşımı aksattı

2

Osmaniye’de işçi taşıyan servis minibüsü otoyolda alev alev yandı

3

Alanyaspor, Eyüpspor maçının hazırlıklarına başladı

4

Atatürk'ün Silifke'ye gelişinin 101. yıl dönümü törenle kutlandı

5

İstikbal yeni sezon koleksiyonlarını İstanbul Mobilya Fuarı'nda sergiliyor

6

İş Bankası'ndan uluslararası piyasalarda mavi tahvil ihracı

7

Yıldız Kaşifleri'nin ikinci dönemine 830 öğrencinin yer aldığı 167 takım başvurdu

8

Adana'da çocuklar kamyonlarla getirilen karla eğlendi

9

Hatay Valisi Masatlı, Yeşilay Şube Başkanı Kuyubaşıoğlu'nu kabul etti

10

Bucak Halk Kütüphanesi'ni geçen yıl 11 Bin 439 okuyucu ziyaret etti