Eskişehir’de kar sevinci

Eskişehir’de kar sevinci

Eskişehir’de kar sevinci

Eskişehir’de etkili olan kar yağışının sevincini yaşayan vatandaşlar, kartopu oynayıp keyifli vakit geçirdi.
Tepebaşı’na bağlı Bozdağ Mahallesi’nde yer yer 20 santimetreye ulaşan kar, kenti beyaza bürüdü. Mahallelinin deyimine göre geç gelen kar, vatandaşı mutlu etti. Soğuğa aldırış etmeden kartopu oynayan vatandaşların sevinci, iç ısıtan görüntüler oluşturdu. Karla oynanan oyunun ardından, ısınmak için yol kenarında bulunan kafeye giren vatandaşlar, odun sobasının yanında çay içip muhabbet etti. Öte yandan devam eden kar yağışı, kentte kartpostallık görüntüler oluşturdu.

"Hepimize bereket geldi"
Karın yağmasıyla birlikte büyük sevinç yaşayan Mehmet Ali Törü, arkadaşlarıyla birlikte kartopu oynadı. Çocukluk günlerini hatırladığını söyleyen Törü, "Çocukluğumuzu yaşadık şükürler olsun ki. Köylüye, çiftçiye ve hepimize bereket geldi" dedi.

"Çocuklarımı aldım geldim, çok mutlu oldular"
Beklenen karın geç geldiğini ifade eden İbrahim Doğrul, herkes için hayırlı olmasını diledi. Çocuklarını eğlendirmek için Bozdağ Mahallesi’ne getiren Doğrul, şu şekilde konuştu:
"Maşallah çok güzel. Beklediğimiz kar geldi. Memleket bunu bekliyordu. Herkes için hayırlı olsun. Çocukları da buraya gezmeye getirdim. Evden çıkarken kar yoktu. ’Hadi yürüyün’ dedim ve çocuklarımı aldım geldim. Çok mutlu oldular. Onlar mutlu oldukça bizde mutluyuz."

"Allah’ıma şükürler olsun, çok sevinçliyiz"
Karı görmek için şehir merkezinden gelen Arif Yeşilyurt, büyük sevinç yaşadığını belirtti. Isınmak için kafeye girdiğini anlatan Yeşilyurt, "Şu an Bozdağ’dayız, karı görmeye geldik. Çok sevinçliyiz. Mutlu mutlu çayımızı içiyoruz. Allah’ıma şükürler olsun, çok sevinçliyiz. Sobanın başına geldik. Çay ikram ettiler. Kartopu da oynadık. Mutluyuz." ifadelerini kullandı.


Güncel 20.12.2021 10:04:32 0
Anahtar Kelimeler: eskişehir’de kar sevinci

İlginizi Çekebilir

1

Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, Kahramanmaraş'ta STK temsilcileri ve gençlerle buluştu

2

Alanyaspor, Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarına başladı

3

Basketbol: FIBA Kadınlar Avrupa Kupası

4

Hatay'da tırla çarpışması sonucu ikiye ayrılan otomobilin sürücüsü yaralandı

5

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Mersin'de temaslarda bulundu

6

Alanya'da huzurevinde yaşayan kişi bedenini kadavra olarak bağışladı

7

Antalya'da "Sanal Bahis ve Kumarın Görünmeyen Yüzü" konferansı düzenlendi

8

Burdur'daki Gölhisar Gölü'nde su seviyesinin azalmasına karşı alınabilecek önlemler toplantıda görüşüldü

9

Anamur'da "Etkili İletişim Becerileri" söyleşisi düzenlendi

10

Kaleci İsmail Çipe'nin babasının cenazesi Hatay'da defnedildi