Eskişehirli kadın girişimciler kentin tanıtımında önemli rol oynuyor

Eskişehirli kadın girişimciler kentin tanıtımında önemli rol oynuyor

Eskişehirli kadın girişimciler kentin tanıtımında önemli rol oynuyor

Eskişehirli Kadın girişimciler, lüle taşından ürettikleri ve satışını yaptıkları hediyelik eşyalarıyla kentin tanıtımında önemli rol oynuyorlar.
Eskişehir’de Kurşunlu Külliyesi içerisinde bulunan Lüle Taşı Müzesi’ndeki hediyelik eşya dükkanları, yurt içi ve yurtdışından gelen turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Çoğunlukla lüle taşından imal edilen ürünlerin sergilendiği dükkanların çoğu kadın girişimciler tarafından işletiliyor. Kentteki turist yoğunluğundan memnun olan işletme sahipleri, kadınların sektörde bulunmasının onları daha özgüvenli hale getirdiğinden bahsetti. Lüle Taşı Müzesi içerisinde hediyelik eşya dükkanında çalışan kadın girişimci sertifikalı Sibel Soyat, “Kadınlarımız evde oturmak yerine burada çalışarak kendi ekonomik özgürlüklerini kazanıyorlar. Birçok yerde turistlerle iç içe olan kadın çalışanlar Eskişehir’in tanıtımında önemli bir pay sahibi. Kadın eli değen her şey güzelleşir” dedi.
“Kendi ayakları üzerinde durabilecekler ve daha özgüvenli olacaklar”
Yaptığı takı ve dekoratif ürünlerle geçimini sağlayan Döndü Erdoğan, “Bu işe ilk olarak eşime yardım ederek başladım ardından burayı çok sevince kendim devam ettirme kararı aldım. Şu anda iyi ki böyle bir karar almışım diyorum. Burada arkadaşlarımızla beraber turistlere hem ürünlerimizi gösteriyoruz hem de onlara kentimizi tanıtıyoruz. Kadınlarımızın evde durmaları yerine daha üretken olmalarını tavsiye ediyorum. Bu sayede kendi ayakları üzerinde durabilecekler ve daha özgüvenli olacaklar” diye konuştu.
“Bağışıklığı sistemini güçlendirir, ağır ve zararlı metallerden vücudumuzu korur, cildi güzelleştirir”
Dünya’daki lüle taşı rezervinin yüzde 70’inin Eskişehir tarafından karşılandığını belirten işletmeci Sevda Erdoğan, “Bağışıklığı sistemini güçlendirir, ağır ve zararlı metallerden vücudumuzu korur, cildi güzelleştirir. Vücuda yararlarının yanı sıra ortamdaki rutubeti ve kötü havayı filtrelemesi sonucu ayrı bir dekorasyon ürünü olarak da tercih ediliyor. Bunların dışında da başka birçok faydası ve şifası bulunmakta. Eskişehir’de 5-6 köyde bulunan lüle taşımız uzun zamandır çıkartılması sonucu rezervlerimiz azalmış durumda” diyerek lüle taşını ve özelliklerini anlattı.


Güncel 19.01.2023 10:52:05 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME: Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki 8 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

2

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Gül, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Yavuz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Antalya'da devrilen yolcu otobüsünün Isparta Otogarı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı

5

AK Parti Mersin Milletvekili Kıratlı kuvvetli yağıştan etkilenen ilçelerde inceleme yaptı

6

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

7

GÜNCELLEME - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

8

GÜNCELLEME 2- Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 9'a yükseldi

9

Türk savunma sanayisi ihracat odaklı büyümeyi sürdürecek

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremde hasar gören 500 Evler Sitesi'nin yerinde güvenli konutlar yükseldi