Esnaf kefalette kredi başvurusunda yoğunluk yaşanıyor

Esnaf kefalette kredi başvurusunda yoğunluk yaşanıyor

Esnaf kefalette kredi başvurusunda yoğunluk yaşanıyor

Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (KESOB) Nurettin Tümen, esnafa yönelik destek paketi çerçevesinde verilen kredilere yoğun talebin olduğunu söyledi.
Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı ve Karabük 2 Nolu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Nurettin Tümen, esnafa yönelik destek paketine yaklaşık 500 civarında başvuru yapıldığını bildirdi.
Tümen, Ekim ayında hayata geçirilen destek paketinden yaralanmak isteyen esnaf ve sanatkârların başvurularını sonuçlandırmak için çaba gösterdiklerini belirterek, “ Hiçbir kredi kooperatif ortağını mağdur etmemek için azami gayret gösteriyoruz. Bu manada destek paketinin açıklamasının ardından kentimizde Kasım ayından itibaren 500’e yakın üyemiz kredi başvurusunda bulundu. Şuana kadar toplamda 100 kişiye kredileri verildi. Dosyalarını tamamlanarak bankaya gidip sırada bekleyenler var. Bizler Karabük olarak yeterli finans sağlanması halinde aylık 10 milyon TL civarında kredi veriyoruz. Kredinin faiz oranı normalde yüzde 15 ama yüzde 7,5’ini devlet sübvanse ediyor. Dolayısıyla kredi kefalet kooperatifi kanalıyla yüzde 7,5 kredi faizi uygulanıyor. Kredi üst limitimiz de 500 bin liraya yükseldi. Hem yılsonu olması hem de ortaklarımızın destek paketinden yaralanmak istemesi kredi talebini arttırdı. Bizde esnaf ve sanatkarımızı mağdur etmeme ve başvurusunu biran önce sonlandırmak için azami çaba gösteriyoruz. Dosyaları 2023 yılına devretmeden başvuru sırasına göre işleme alıyoruz. Bu noktada da esnaflarımızdan anlayış bekliyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da esnafımızın zor gününde yanın da olmaya devam edeceğiz” dedi.


Güncel 17.12.2022 16:06:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Rönesans Holding iştiraki Ballast Nedam, Hollanda'da 933 konutun satışını gerçekleştirdi

2

Koleksiyon Mobilya'dan 2025 yılında 80 milyon lira net kar

3

Osmaniye’de rezerv alanlarındaki konut ve işyeri çalışmaları sürüyor

4

Osmaniye’de tamamlanan 10 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

5

Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı tutuklandı

6

Antalyaspor'da Trabzonspor maçı hesapları

7

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 10 köy evi depremzedelere teslim edildi

8

Antakya'da 1909 uyuşturucu hap ele geçirildi

9

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan kurtarıldıktan sonra protezle ayağa kalkan Tuğba yeşil sahada moral buldu