Evde yaptığı tatlılar beğenilince kendi işinin patronu oldu

Evde yaptığı tatlılar beğenilince kendi işinin patronu oldu

Evde yaptığı tatlılar beğenilince kendi işinin patronu oldu

KAHRAMANMARAS (AA) - ÖMER FARUK SALMAN - Kahramanmaras'ta yasayan 27 yasindaki Sultan Hurç, evde yaptigi tatlilarin begenilmesi üzerine, babasi ve esinin destegiyle kendisine ait is yeri açmanin mutlulugunu yasiyor.

Onikisubat ilçesinde yasayan ve yaklasik 2 ay öncesine kadar ev hanimi olan Hurç, kentteki irmik helvacisi eksikligini fark etti.

Hurç, Tekerek Mahallesi'nde açtigi isletmede, Anadolu'da genellikle vefat edenlerin ardindan kavrulan irmik helvasini çesitlendirerek müsterilerinin begenisine sundu.

Kendine has tarifleriyle müsterilerinin damaklarini tatlandiran Hurç, AA muhabirine yaptigi açiklamada, çocuklugundan beri severek yaptigi helvanin kentteki evlerde yapildigini fakat disarida satisinin olmadigini fark ettigini söyledi.

Bu boslugu doldurmak için girisimde bulundugunu ifade eden Hurç, "Kentte oturmus bir tatli kültürümüz var ama gidip bir muhallebi ya da helva yiyelim diyebilecegimiz bir is yeri yoktu. Bu eksikligi fark edince bu ise basladim." dedi.

Kendine has tarifleriyle helvayi çesitlendirdigini belirten Hurç, sadenin yani sira fistikli, çikolatali ve unlu olmak üzere dört çesit helva ürettigini aktardi.

Müsterilerinin istegi dogrultusunda da üretim yaptigini anlatan Hurç, "Esnafligin zor yönleri de kolay yönleri de var ama çok keyifli. Öncesinde özel sektörde bir süre çalismistim. Insanin kendi is yerinin olmasi bambaska bir duyguymus. Özellikle kadin girisimcilere Kahramanmaras halki çok destek oluyor." diye konustu.

Hurç, toplu siparisler almaya da basladigini dile getirerek "Benim en çok önem verdigim sey, bir gelenin ikinci defa gelmesiydi. Buna çok dikkat ettim ve gözlemledim. Su an cenaze ve taziye evleri için toplu siparisler gelmeye basladi. Günlük taze satis yapmak önemli. Helvayi isitmak yerine her gün taze kavuruyorum. Müsterilerin de en çok bu hosuna gidiyor." ifadelerini kullandi.



Güncel 13.09.2020 12:10:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da boğazına yabancı cisim kaçan öğrenciyi öğretmeni kurtardı

2

Adana'da silahla yanlışlıkla vurduğu kadını öldürdüğü öne sürülen zanlı yakalandı

3

Adana'da iki motosiklet çarpıştı, 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

4

Burdur'da şarampole devrilen motosikletin sürücüsü öldü

5

Adana'da av tüfeğiyle 1 kişiyi öldüren, 1 kişiyi yaralayan zanlı tutuklandı

6

Yazılım şirketi kuran girişimci, yapay zeka destekli uygulamasıyla yurt dışına açıldı

7

Antalya'da silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı

8

Side'de mitolojik ilham perisi Kalliope'nin betimlendiği mozaik zemin gün yüzüne çıkarıldı

9

Tarsus'ta "Buzağı Güzellik Yarışması" düzenlendi

10

Türk savunma sanayisindeki üstünlük "yapay zeka" ile artırılacak