Evimiz Atölye projesine Tarsuslu kadınlar ilgi gösterdi

Evimiz Atölye projesine Tarsuslu kadınlar ilgi gösterdi

Evimiz Atölye projesine Tarsuslu kadınlar ilgi gösterdi

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin de paydaşı olduğu “Evimiz Atölye” projesinin 11. mahalle çalışması, Tarsus’ta Mithatpaşa Mahallesi’nde gerçekleştirildi.
Tarsus’un Mithatpaşa Mahallesi’nin yanı sıra Anıt Mahallesi’nden kadınların da katıldığı ve “elde var yetenek, evde var ekmek” sloganıyla yol alan projede, 4 haftalık eğitimle çoraptan oyuncak yapımı öğretildi. 70 kadının katılım gösterdiği ve sosyalleşme açısından da imkanlar sunan projede, el becerilerini bilgiyle buluşturan kadınlar, birbirinden güzel oyuncakları üretebilir duruma geldiler.
Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, projenin imece kültürünü tekrar canlandırdığını belirterek, “Mithatpaşa Mahallesi, Evimiz Atölye projesinin 11. mahallesi. Burada yapılan, diğer mahallelerde de olduğu gibi, kadınlarımızın sosyalleşmesi ve ev ekonomilerine ek bir gelir elde etmesi için bir faaliyet. Kadınlarımız burada aldıkları eğitim sonucunda oyuncak bebekler, oyuncak figürleri yapıyorlar. Kendi ev ekonomilerine bir katkı sağlıyorlar. Ama bunun yanında; hepsi sosyalleşmekten ve bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını söylüyorlar. Çünkü yeni arkadaşlar ediniyorlar. Arkadaşlıkları pekişiyor. Eski kültürümüz olan imecenin ne olduğunu tekrar hatırlıyorlar. Dahası mahalle kültürü gelişiyor. Bu nedenle çok kıymetli bir proje ve diğer mahallelerimizde de devam edecek” diye konuştu.
Projeye katıldığı günden bu yana yeni arkadaş çevresi edindiğini kaydeden Özlem Yıldız Duman ise “Bize böyle bir etkinlik ve böyle bir proje sunduğu için Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum ve çalışmalarının da devam etmesini istiyorum. Bu etkinlikler sayesinde bez bebek yapmasını öğrendim ve yeni yeni çevrem oldu, arkadaşlarım oldu. Arkadaşlarım sayesinde sosyalleşme imkanımız oldu, birbirimize yardım ediyoruz. Yaptığımız şeyler çocukları mutlu ettiği için, biz de mutluyuz. Çocuklarımızın yüzü güldüğü zaman, biz daha çok mutlu oluyoruz. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.


Güncel 10.07.2022 10:47:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, BOTAŞ Dörtyol Terminali'nde konuştu:

2

Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar yeniden görevine seçildi

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan 117 saat sonra kurtarılan Zeliha, öğretmenlik hayaline protez bacakla ilerliyor

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde hasar gören Kahramanmaraş'taki altyapı sil baştan yapılıyor

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Sağlıkçı olarak geldiği deprem bölgesine 21 kütüphane, 135 bin kitap kazandırdı

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremden sonra inşa edilen hastanede 2 yılda 73 bin ameliyat gerçekleştirildi

7

Türk savunma sanayisi 2026 yılında da hız kesmeyecek

8

Adana'da bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı

9

Hatay'da istinat duvarının çökmesi 6 araçta hasara yol açtı

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş'ta anahtar teslim töreninde konuştu: