Evinin bahçesinde kaçak kazı yapan şahsa jandarma operasyonu

Evinin bahçesinde kaçak kazı yapan şahsa jandarma operasyonu

Evinin bahçesinde kaçak kazı yapan şahsa jandarma operasyonu

Eskişehir’de kaçak kazı yaptığı tespit edilen 1 şüpheli yakalanırken, çok sayıda tarihi eser niteliğinde malzeme ele geçirildi.
Edinilen bilgilere göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Günyüzü İlçesi’nde yaşayan bir şahsın ikametinde kaçak kazı yaparak tarihi eser niteliğinde materyaller çıkardığı ve satacağı öğrenildi. İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Günyüzü İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince şüphelinin Günyüzü İlçesi Sümer Mahallesi’nde bulunan ikametine operasyon düzenlendi. Yapılan aramada, 1 adet altın sikke, 27 adet tarihi eser olduğu değerlendirilen madeni para, 37 adet tarihi eser niteliğinde obje ve 1 adet yer altı görüntüleme cihazı ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheli hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.


Yurt Dünya 1.12.2022 16:59:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da kalorifer kazanının patlaması sonucu yangın çıkan evdeki 3 kişi yaralandı

2

Mersin'de çikolata yedikten sonra rahatsızlanan 10 öğrenciden 7'si taburcu edildi

3

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mersin'de konuştu:

4

"İyilik Korosu" Türkan Şoray ile Mersin'de aynı sahneyi paylaşacak

5

Hatay'da tır dorsesinde 220 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

6

Bozyazı ilçesinde kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

7

Dünya 9-17 Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası Antalya'da başladı

8

Hatay'da Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçından depremzede çocuklara etkinlik

9

Akdeniz'de görülen Hint-Pasifik kökenli oluklu yengeçler İskenderun'da inceleniyor

10

Kahramanmaraş'ta lise öğrencilerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tanıtıldı