Evlat hasreti çeken anne Güger: “Devletten ona zarar gelmez, bir an önce kendini o bataklıktan kurtarsın”

Evlat hasreti çeken anne Güger: “Devletten ona zarar gelmez, bir an önce kendini o bataklıktan kurtarsın”

Evlat hasreti çeken anne Güger: “Devletten ona zarar gelmez, bir an önce kendini o bataklıktan kurtarsın”

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 758. gününde de devam ediyor.
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 758. gününde de sürüyor. 6 yıl önce kandırılarak dağa götürülen Doğan Güger için eyleme katıldığını belirten anne Sultan Güger, çocukları gelinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Güger, "Benim oğlum kandırılarak dağa çıkartıldı. 6 yıldır onun izini sürüyorum ve hasretiyle yanıyorum. Ant içtim geldiği gün ayağının altını öpeceğim. Hepimiz çok özledik bir an önce gelip teslim olsun, devletten ona zarar gelmez. Devlete güvensin teslim olsun, bir an önce kendini o bataklıktan kurtarsın” dedi.


Yurt Dünya 29.09.2021 12:35:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı