Eylül ayında sapsarı ayçiçeği tarlası

Eylül ayında sapsarı ayçiçeği tarlası

Eylül ayında sapsarı ayçiçeği tarlası

Türkiye’nin ve Samsun’un birçok yerinde ayçiçekleri solup, hasat edilirken Samsun’un Tekkeköy ilçesinde sapsarı duran ayçiçeği tarlası dikkat çekti.
Türkiye’nin sıvı yağ ve kuru yemiş üretiminde önemli bir yere sahip olan ayçiçeği, çiçek açınca tarlaları sarıya boyuyor. Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bu yıl 87 bin dönüm alanda ayçiçeği ekilmiş, tamamen kuruyan ayçiçeklerinin hasadına başlanmıştı. Şehrin batı bölgelerinde Bafra, Alacam ve Vezirköprü’de hasat edilen ayçiçeği, üreticinin yüzünü güldürmüştü.
Samsun’un batısındaki ilçelerde ayçiçekleri hasat edilirken, doğuda yer alan Tekkeköy’ün Gelemen mevkisinde yer alan uçsuz bucaksız ayçiçeği tarlası görenlere görsel bir şölen sunuyor. Altın sarısı rengiyle göz kamaştıran ayçiçek tarlasının sezonun ikinci ürünü olarak buğdaydan sonra ekildiği için hala sarı kaldığı öğrenildi. Bafra, Alaçam ve Vezirköprü ilçelerinde ayçiçeği ilk ürün olarak ekilmiş ve hasat edilmiş, Tekkeköy’de ise ayçiçeği öncesinde buğday ekilmişti.


Güncel 9.09.2020 14:27:34 0

İlginizi Çekebilir

1

Yeşilay, Isparta'da geçen yıl 27 bin kişiye ulaştı

2

GÜNCELLEME 2 - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

3

GÜNCELLEME: Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki 8 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

4

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Gül, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Yavuz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Antalya'da devrilen yolcu otobüsünün Isparta Otogarı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı

7

AK Parti Mersin Milletvekili Kıratlı kuvvetli yağıştan etkilenen ilçelerde inceleme yaptı

8

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

9

GÜNCELLEME - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

10

GÜNCELLEME 2- Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 9'a yükseldi