FedEx Üst Yönetimi'nden İstanbul Havalimanı'nda hava transit tesisine ziyaret

FedEx Üst Yönetimi

FedEx Üst Yönetimi'nden İstanbul Havalimanı'nda hava transit tesisine ziyaret

İSTANBUL - FedEx'in üst yönetimi, İGA tarafından işletilen İstanbul Havalimanı'da inşaatı devam eden "Yeni Küresel Hava Transit Tesisi"ni ziyaret etti.

"Şirketten yapılan açıklamaya göre, FedEx Corp.'un yan kuruluşu ekspres taşımacılık şirketi FedEx Express Hava Yolu ve Uluslararası Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Richard W. Smith'in iş liderleri ve havalimanı yönetimi ile İstanbul Havalimanı'nda yeni küresel FedEx hava transit tesisi için temelleri yerinde görmeye katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Smith, FedEx'in Türkiye'de uluslararası hava kargoda hızla büyüyen önemli bir pazar olarak yükselişi sürecine bağlılığını yinelediğini aktardı.

130 milyon dolarlık lojistik ağı yatırımında yeni inşaat aşamasının başladığını kaydeden Smith, "FedEx olarak işimiz ticaret, bu yüzden altı kıtayı birbirine bağlayan stratejik bir kargo merkezi olan İGA İstanbul Havalimanı'na yatırım yapmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Türkiye, mükemmel altyapısı, bağlantılılığı ve canlı iş ortamı ile FedEx için çok önemli bir pazar. Tamamlandığında, bu yeni tesis kabiliyetlerimizi artıracak ve müşterilerimiz için küresel büyüme fırsatlarını daha da açacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamaya göre, FedEx, stratejik konumu ve Avrupa'da 45 ülkeyi kapsayan FedEx kara yolu ağına sorunsuz bağlantısı nedeniyle İstanbul'u yatırım yapmak için seçti. Tamamlandığında, yeni tesis müşterilere, basitleştirilmiş gümrük işlemleri ile tek bir ağda paket ve yük taşıma imkanı sunarak Türkiye'ye katkıda bulunacak.

Ziyarette, Smith'in yanı sıra FedEx Express Avrupa Başkanı Karen Reddington, Türkiye Yer Operasyonları Başkan Yardımcısı Eser Sezek ve İGA İstanbul Havalimanı Vekil Üst Yöneticisi (CEO) Selahattin Bilgen de yer aldı.



Ekonomi 29.03.2024 13:06:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı