MERSIN (AA) - Mersin'de, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda sözde il imami ile il ablasi oldugu iddia edilen iki süpheli gözaltina alindi.
Cumhuriyet Bassavciligindan yapilan açiklamaya göre, FETÖ/PDY'nin yeniden yapilanma çalismalarina karsi çalisma baslatildi.
Sözde Mersin il imami oldugu tespit edilen ve Elazig'da 3 adresi bulunan C.S'nin yakalanmasi yönelik operasyon düzenlendi.
Süpheli C.S, Mersin Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde, Il Emniyet Müdürlügü KOM Sube Müdürlügü ve Elazig Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan Elazig'da gözaltina alindi.
Süphelinin evinde, FETÖ elebasi Fethullah Gülen imzali saat, örgüt mensuplarina verilen "kitmir" yazili kolye, 51 yasakli yayin kitap, dijital materyaller ve bir kisim notlarin yazildigi not defterleri ele geçirildi.
Mersin il finansçisi oldugu tespit edilen ve gözaltina alinan bir süphelinin beyaniyla da sözde il ablasi Y.B'ye yönelik arastirma yapildi.
Sanal olarak talimatlar vererek il ablaligi görevi yürüttügü tespit edilen "Azra" ve "Esma" kod adli Y.B. de Tekirdag'da gözaltina alindi.
Süphelinin evinde dijital materyaller ele geçirildi.