Fiat Egea ailesi "Cross" ile genişliyor

Fiat Egea ailesi

Fiat Egea ailesi "Cross" ile genişliyor

ISTANBUL (AA) - Egea ailesi sedan, hatchback ve station wagondan olusan üç gövde tipine ek olarak yeni Egea Cross ile genisliyor.

Tofas'tan yapilan açiklamaya göre, markanin 1 milyar dolarlik yatirim yaparak, 2015 yilinda seri üretime geçirdigi ve Avrupa basta olmak üzere dünyanin pek çok ülkesine Tipo ismiyle ihraç ettigi Egea model ailesi, 225 milyon dolarlik yatirimla yeni görünümüne kavustu. Son 5 yildir Türkiye'nin en çok tercih edilen modeli unvanini birakmayan Fiat Egea ailesinin tasarimi daha çekici ve dinamik bir görünüme kavusurken, araç en ileri teknolojik çözümlerle yenileniyor. Yeni Fiat Egea model ailesine ayni zamanda yüksek performansli ve çevre dostu motorlar da ekleniyor. Egea model ailesi kapsamli bir sekilde yenilenirken, aileye katilan "Cross" ile rekabet gücüne güç katmaya hazirlaniyor. Egea model ailesi, Tipo adiyla satildigi Italya ve Avrupa’da sinifinin en çok begenilen modellerden biri haline geldi. Aile yollara çikmaya basladigi ilk günden bu yana Türkiye pazarinda toplam 240 bin adetlik satis performansina ulasti.

Türkiye’nin en çok tercih edilen binek otomobili Egea, sedan, hatchback ve station wagondan olusan üç gövde tipine ek olarak yeni Egea Cross ile genisliyor. Tamamen yenilenen Egea Ailesi’nde ilk olarak yeniden yorumlanan ön izgara dikkat çekiyor. Izgarada yer alan diger önemli yeniligi ise yeni logo olusturuyor. Fiat yazisindan tasarlanan bu logo yenilikçi yaklasima isaret ediyor. Yeni Egea model ailesi ayni zamanda, kisa süre önce pazara sunulan Yeni Fiat 500’den sonra bu logoyu tasiyan ilk Fiat modeli olmasiyla da dikkat çekiyor. Fiat Egea model ailesinin farlari yeniden tasarlanirken, tüm gövde seçeneklerinde, hem ön hem de arkada kullanilan LED teknolojisi otomobile daha modern bir görünüm kazandirmakla kalmiyor, aktif ve pasif güvenligi de artiriyor. Önde Full LED far teknolojisi gelismis görünürlük ile sürüs güvenligine katki saglarken, ayni zamanda otomobilin enerji tüketimini, dolayisiyla CO2 emisyonlarini azaltiyor. Krom detaylarla zenginlesen ön tamponun alt bölümü de yeni bir görünüm sergiliyor. Aracin yenilenen tasarimi daha modern bir görünümlü ve elmas kesimli yeni 16 ve 17 inç alasim jantlarla destekleniyor.

Fiat Egea model ailesinin iç mekani da bastan asagi yenileniyor. Daha önce kullanilan göstergenin yerini tamamen yenilenen 7 inçlik dijital gösterge paneli aliyor. Son derece gelismis sistem sürücüsünün hayatini kolaylastiriyor. Kullanici bu sayede yolculugu, multimedya özelliklerini ve araca bagli akilli telefonunu kontrol altinda tutuyor. Yeni dijital gösterge, 10.25 inç dokunmatik ekrana sahip tamamen yeni UConnect 5 multimedya sistemi ile kombine ediliyor. Bu sistem, FCA Grubu’nda ilk kez yeni Fiat 500’ün ardindan simdi de yeni Egea model ailesinde yerini aliyor. Yeni Fiat Egea modellerinde direksiyon da daha sik ve daha sportif tasarimiyla ve tamamen yenilenmis olarak dikkat çekiyor. Daha kompakt bir boyuta sahip olan direksiyon daha ergonomik olacak sekilde tasarlanirken 7 inçlik dijital gösterge panelinin daha iyi görünmesini sagliyor. Yeniden tasarlanan klima kumandalari, krom ve siyah detaylarla zenginlestirilen orta konsol da yeni tasarimiyla ön plana çikiyor. Yeni Fiat Egea model ailesi, Okyanus Mavisi ve Paprika Turuncusu isimli iki yeni renk seçenegiyle de zenginlestiriliyor.


- Sinifinin en iyi güvenlik ve teknoloji özellikleri


Açiklamada yer alan bilgilere göre, Egea model ailesinde yenilenen tasariminin haricinde teknoloji açisindan da kapsamli bir yenilenme yapildi. En güncel Sürüs Destek Sistemleri (ADAS) ile donatilan Egea ailesi, kompakt sinifin yine en güçlü modeli olacak. "Trafik Isareti Tanima Sistemi", sürüs esnasinda maksimum hiz limitlerini belirliyor. "Akilli Hiz Asistani", sürücüye hiz sinirina uymasini öneriyor. "Serit Takip Sistemi", yol çizgilerini algilayarak otomobili seritte tutuyor. "Sürücü Yorgunluk Uyari Sistemi", sensörler yardimiyla sürücünün yolculuga devam edemeyecek kadar yorgun oldugunu algilayarak mola önerisinde bulunuyor. "Adaptif Uzun Far", karsidaki aracin farlarini algilayip Egea’nin uzun farlarini otomatik olarak açarak görüsü ve buna bagli olarak sürüs güvenligini arttiriyor. "Kör Nokta Uyari Sistemi", ultrasonik sensörler yardimiyla aracin kör noktasinda bir engel olup olmadigini algiliyor ve ilgili tarafin yan aynasindaki küçük bir turuncu üçgen ile sürücüyü uyariyor. Ön park sensörleri, anahtarsiz giris/çalistirma ve kablosuz akilli telefon sarj gibi özellikler hayati kolaylastiriyor.


- Yeni, daha verimli ve çevre dostu motorlar


Yeni Egea, 2021 yilinda yollara bastan asagi yenilenen motor ailesiyle çikacak. Ilk olarak yeni Egea, yepyeni 100 HP gücünde 1.0 litrelik GSE T3 motorla donatilacak. Yeni üç silindirli motor mevcut 1.4 litrelik motordan farkli olarak 1500 d/d’den itibaren 190 Nm gibi yüksek bir torku kullanima sunuyor. FireFly Turbo motor ailesinin bir parçasi olan 1.0 GSE T3, düsük tüketim ve emisyon degerlerini üstün performansla birlestiriyor. Yeni motor, düsük devirde kullanima sundugu yüksek çekis gücüyle son derece akici ve keyifli bir sürüs ve düsük ses seviyesiyle üstün sürüs konforu sunuyor. Motorun CO2 emisyonu 121 gr/km (WLTP normuna göre) degerine kadar düsüyor. Euro 6D final uyumlu Multijet dizel motorlar, 1.3 litre 95 HP ve 1.6 litre 130 HP (daha önce 120 HP) olmak üzere iki farkli güç seçenegi sunuyor. Iyilestirilen performans ve 110 gr/km’den (WLTP normuna göre) baslayan CO2 emisyon degerleriyle yeni dizel motor ailesi yüksek verimlilik seviyesiyle öne çikiyor.



Yurt Dünya 27.10.2020 10:32:53 0
Anahtar Kelimeler: fiat egea ailesi "cross" ile genişliyor

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de köprü altında sıkışan otobüs, vinç yardımıyla çıkartıldı

2

Antalya'da dolu yağışı tarım ürünlerine zarar verdi

3

Silifke'de "Kültürün İzinde Mersin" etkinliği düzenlendi

4

Hatay'da 14 düzensiz göçmen yakalandı

5

Hatay'da sahte içki ve ham maddesi ele geçirildi

6

Muhittin Böcek Akdeniz Belediyeler Birliği başkanlığına seçildi

7

Mersin'de kontrolden çıkan otomobil bariyere saplandı

8

Reyhanlı'da tarlada çıkan yangın söndürüldü

9

Adana'da tır şoförü damada meslektaş ağabeyleri araç lastiği hediye etti

10

Mersin'deki zincirleme trafik kazasında ölü sayısı 11'e çıktı