Fiat ve Aksigorta iş birliği ile Akıllı Kasko dönemi başlıyor

Fiat ve Aksigorta iş birliği ile Akıllı Kasko dönemi başlıyor

Fiat ve Aksigorta iş birliği ile Akıllı Kasko dönemi başlıyor

ISTANBUL (AA) - Fiat Yol Arkadasim Connect, baglantili araç teknolojisiyle kasko poliçelerinde “Akilli Fiyatlandirma” dönemini baslatiyor.

Fiat açiklamasina göre, Fiat ve Aksigorta, kasko poliçelerinde yeni bir dönemi baslatan önemli bir is birligine imza atti.

Türkiye’de bir ilk olan "Fiat Yol Arkadasim Connect Kasko" ile Fiat Yol Arkadasim Connect teknolojisiyle temin edilen verilere göre Aksigorta kasko poliçeleri kisiye özel belirlenecek. Sürücüler bu sayede daha avantajli fiyatlardan kasko yaptirabilecek; aracin kullanim gün sayisi kasko fiyatina yansiyacak.

Tofas Ar-Ge merkezi ve Comodif is birligi ile gelistirilen ve Türkiye’deki Fiat kullanicilarinin hizmetine sunulan baglanabilirlik teknolojisi “Fiat Yol Arkadasim Connect” sigortacilik sektörüne adapte edildi.

Tofas ve Aksigorta is birligiyle hayata geçen Fiat Yol Arkadasim Connect Kasko uygulamasiyla kasko tutarlari sürücünün kullanim sekli ve süresine göre avantajli hale gelecek. Uygulamayi kullanan sürücüler, araç kullanim verileri analiz edilerek hesaplanan sürüs puaninin haricinde; otomobilin kullanim süresine göre kasko poliçelerinde yüzde 10’un üzerine çikan indirimlerden faydalanabilecek.

- "Iyi kullan, az öde”: Puani 75’in üzerinde olanlar daha az ödeyecek


Kullanicilara “veriden deger yaratan” Fiat Yol Arkadasim Connect Kasko, poliçe fiyatlamasini kullanim süresi ve sürüs puani olmak üzere iki temel veri üzerinden hesapliyor.

Poliçeye arti bedel yansitmadan analiz yapan sisteme göre, sürüs puani 75’in üzerinde olan kullanicilara, toplam poliçe tutari üzerinden yüzde 8,5 ile yüzde 10 arasinda indirim uygulaniyor. Bununla birlikte, araç kullanim süresine göre 250 TL’ye varan indirimler de Fiat Yol Arkadasim Connect kullanicilarini bekliyor.

Söz konusu veriler, poliçe yenileme döneminde Aksigorta tarafindan degerlendiriliyor ve kasko poliçe indirimleri kisiye özel olarak belirleniyor. Böylece, kasko fiyatlarinin içindeki göreceli yüksek risk maliyeti, aracini iyi kullanan sürücüye yansitilmiyor, kullanim gün sayisi da hesaplamada dikkate aliniyor.

Tüm bunlarla beraber Aksigorta, poliçe baslangicinda Fiat Yol Arkadasim Connect Kasko satin alan sürücülere ilk poliçelerinde yüzde 10 indirim ve Ekim sonuna kadar kasko poliçesinde yüzde 7’lik ek indirim imkâni sunacak. Fiat ise Connect cihazi alimlarina özel 100 TL’lik indirim avantaji saglayacak.

- Sürücü ile araci birbirine baglayan teknoloji


Açiklamada verilen bilgilere göre, Fiat Yol Arkadasim Connect, Fiat yetkili servislerinde araca monte edilen akilli bir cihaz ile Egea, Doblo, Fiorino ve Ducato modellerine kolayca adapte edilebiliyor.

Akilli telefonlara indirilen uygulama araciligiyla yönetilen Fiat Yol Arkadasim Connect, uzaktan otomobilin kapi ve bagaj kilitlerini açma-kapama, lastik basinçlarini, yakit ve akü durumunu takip etme, geçmis servis islemlerini görebilme ve online servis randevusu alabilmeyi sagliyor. Bununla beraber, aracin park konumunu ve sürüs detaylari, hiz ve mesafe limiti belirleyerek bildirim alabilme, acil yol yardim ile ambulans hizmeti gibi daha birçok faydali fonksiyona da Fiat Yol Arkadasim Connect araciligiyla sahip olunabiliyor. “Fiat Yol Arkadasim Connect” Ekim ayi boyunca 790 TL’lik avantajli fiyatla satin alinabiliyor.


- "Müsterilerimizin hayatini kolaylastiriyoruz"


Aksigorta ile imzalanan ve Türkiye’de bir ilk olan is birligi kapsaminda açiklamada bulunan Tofas Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, dünya pazarlarina ürün gelistirmenin ve sunmanin haricinde; dijital teknolojiler ile veri analitiginin kullanimiyla da müsterilerine deger yarattiklarini ifade etti.

Fiat Yol Arkadasim Connect'in, bu alandaki en güncel ürünlerinden biri oldugunu aktaran Eroldu, sunlari kaydetti:

"Tofas Ar-Ge’de, start up is birligi ile gelistirdigimiz Connect, Türkiye’de Egea’nin yer aldigi segmentte ve hafif ticari araç pazarinda sunulan tek baglanirlik uygulamasi. Fiat Yol Arkadasim Connect (FYA Connect) ile araca uzaktan erisilebilirlik, anlik lokasyon, kullanim bilgisi, araçla ilgili teknik bilgilere uygulama üzerinden ulasim imkâni, güvenli kullanima dair bildirimler, online servis randevusu alabilme, filo yönetimi gibi olanaklar sunuyoruz. Otomobil ile sürücüyü birbirine baglayan bu teknoloji ile müsterilerimizin hayatini kolaylastiriyoruz. Benzer teknoloji ürünlerinin aksine, FYA Connect ülkemizde genis kitlelerin ulasabilecegi bir uygulama. Ar-Ge faaliyetlerimiz sayesinde ülkemizde bu teknolojiyi ulasilabilir hale dönüstürmekten ve müsterilerimizin araçlariyla deneyimlerini ayricalikli bir boyuta tasimaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.

2018 yilinda lansmanini yaptigimiz FYA Connect uygulamasini sürekli gelistirerek müsteri deneyimini daha da ileri tasimaya çalisiyoruz. Bu yil entegre ettigimiz ‘Filo yönetimi’ fonksiyonunun ardindan simdi de Aksigorta is birligi ile müsterilerimize kasko sürecinde avantajlar saglayan FYA Connect Kasko ürününü devreye aldik. Aksigorta’nin yenilikçi ve çevik yaklasimi projeyi hizla hayata geçirmemizi sagladi. Kendileri ile yaptigimiz is birliginin müsterilerimiz için deger yaratacagina ve örnek olacagina inaniyorum. Fiat Yol Arkadasim Connect ile mobilite ekosisteminde yer alan paydaslarla yapacagimiz is birlikleriyle müsterilerimize deger yaratan yeni deneyimler kazandirmaya devam edecegiz."

- "Yeni nesil ürünler sunmaya devam edecegiz"


Fiat ile gerçeklestirdikleri is birliginden büyük bir memnuniyet duyduklarini belirten Aksigorta Genel Müdürü Ugur Gülen ise "Aksigorta olarak teknolojinin gücünü kullanarak gelecegin sigortacilik sistemini insa etmeye devam ediyoruz. Ürün ve hizmetlerimizle kolay, yalin, erisilebilir sigortacilik deneyimini tüm müsterilerimize sunarken, müsterilerimizin yaninda durarak, onlarin ihtiyaçlarina yönelik yeni nesil çözümler üretmeye devam ediyoruz. Bugün Fiat ile is birligine giderek Türkiye’de bir ilki daha gerçeklestirmis olmaktan ötürü büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Dijitallesmenin isiginda yeni nesil sigortaciligi insa ettigimiz bu günlerde, Fiat ile kasko sigortalarinda yeni bir dönemi baslatiyoruz. Müsteri ihtiyaçlarini gözeterek hayata geçirdigimiz bu uygulama ile artik kasko sigortalari da kisinin ihtiyacina göre sekillenecek. Müsterilerimize her zaman inovatif ve yenilikçi hizmetler, yeni nesil ürünler sunmaya devam edecegiz.” degerlendirmesinde bulundu.




Yurt Dünya 2.10.2020 10:42:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de köprü altında sıkışan otobüs, vinç yardımıyla çıkartıldı

2

Antalya'da dolu yağışı tarım ürünlerine zarar verdi

3

Silifke'de "Kültürün İzinde Mersin" etkinliği düzenlendi

4

Hatay'da 14 düzensiz göçmen yakalandı

5

Hatay'da sahte içki ve ham maddesi ele geçirildi

6

Muhittin Böcek Akdeniz Belediyeler Birliği başkanlığına seçildi

7

Mersin'de kontrolden çıkan otomobil bariyere saplandı

8

Reyhanlı'da tarlada çıkan yangın söndürüldü

9

Adana'da tır şoförü damada meslektaş ağabeyleri araç lastiği hediye etti

10

Mersin'deki zincirleme trafik kazasında ölü sayısı 11'e çıktı