Finike'de Kafi Baba Türbesi restore ediliyor

Finike

Finike'de Kafi Baba Türbesi restore ediliyor

ANTALYA - Finike ilçesinde bulunan Kafi Baba Türbesi'nde restorasyon çalışmalarının başlatıldığı belirtildi.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, ilçede bulunan türbenin "Sufi Yolu Projesi" kapsamında kültürel mirasa uygun şekilde restore edileceğini belirtti.

Kültürel mirasları yaşatmanın önemini vurgulayan Uslu, "Yapıda bulunan türbe ve cami günümüze kadar ulaşmış ancak onarımlarla özgün halinden uzaklaşmış. İçerisinde camisi, mutfağı, derslikleri ve aşevi olan bu yapıyı 450 gün sürecek bir çalışma sonunda kültür dünyamıza ve şehrimize kazandıracağız. Bir kültür yolu olan Batı Antalya'yı kuşatan 'Sufi Yolu Projesi'nin bir ayağını daha bu çalışmayla tamamlamış olacağız. Tüm hemşehrilerimizi bu alanı görmeye, kültür mirasımıza sahip çıkmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Uslu, restorasyona destek veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a, Antalya Valisi Ersin Yazıcı'ya ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.





Yurt Dünya 20.07.2023 15:20:15 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

2

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

3

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

4

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

5

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

6

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

7

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı

8

Kahramanmaraş'ta şehit 20 askerin ismi fidanlarda yaşayacak

9

Mersin Valisi Toros, 11 aylık asayiş verilerini değerlendirdi:

10

Mersin'in Akdeniz ilçesinde alışveriş merkezleri denetlendi