Fırtına meyve bahçelerini vurdu, yüzde 25 ürün kaybından endişe ediliyor

Fırtına meyve bahçelerini vurdu, yüzde 25 ürün kaybından endişe ediliyor

Fırtına meyve bahçelerini vurdu, yüzde 25 ürün kaybından endişe ediliyor

Sivas’ta etkili olan şiddetli rüzgar meyve ağaçlarını da vurdu, ağaçlardaki meyve çiçekleri döküldü. Üreticiler yüzde 25’lik ürün kaybından endişe ediyor.
Kentte iki gün önce etkili olan şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Şehir merkezinde birçok çatı uçtu, araçlar zarar gördü. Fırtınadan çiçek açan meyve ağaçları da olumsuz etkilendi. Sivas Merkeze bağlı Çukurbelen köyündeki 70 dönümlük arazide yer alan vişne bahçesi de şiddetli rüzgardan nasibini aldı. Rüzgarın etkisiyle bazı ağaçlar kırıldı. yüzlerce ağacın çiçekleri döküldü. Bahçe sahibi Cemal Coşkun, yüzde 25 oranında bir ürün kaybının olduğunu ifade etti. Coşkun zararının telafi edilmesi için sigortaya başvurduğunu ve hasar dosyası açtırdığını söyledi.
“Çıkan fırtınadan dolayı ağaçlarımızın çiçekleri döküldü”
Bahçe sahibi Cemal Coşkun, çıkan fırtınadan dolayı ağaçların çiçeklerinin döküldüğünü ifade ederek, “Hava günlük güneşlikti, akşam çıkan fırtınadan dolayı ağaçlarımızın çiçekleri döküldü. Ağaçlarımız kırıldı, oldukça hasarımız var. Ağaçlarımız sigortalı olduğundan dolayı eksper istedik. Hasar dosyası açtırdık. Şuanda oldukça bir sıkıntımız var. Yaklaşık yüzde 20-25 civarında dökülen çiçek var. Sigorta ne hasar verir bakalım. Hasar verirse ödeme yapıyorlar, vermezlerse ödeme yok. Sivas’ta iklim şartları günü günün tutmuyor. Bir günde hava şartları değişti. Bugün da hava sıcaklığı eksi 2-3 gösteriyor. Don olursa ondan da sıkıntı çekebiliriz. Bahçe çok büyük olduğu için çözüm yok. Normalde ateş yakıyorlar ama bizim burada ateş yakılacak bir durum yok. Çok büyük ateşler yakmamız lazım. O kadar da gücümüz yok” diye konuştu.


Güncel 10.05.2021 11:11:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kayıp olarak aranan kadının cesedi evin banyosunda gömülü bulundu

2

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

3

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

4

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

5

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

6

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

7

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

8

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

9

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

10

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı