Fiyatı en fazla artan ürün patlıcan oldu

Fiyatı en fazla artan ürün patlıcan oldu

Fiyatı en fazla artan ürün patlıcan oldu

İSTANBUL (İHA) – Aralık’ta fiyatı en fazla artan ürün yüzde 47,92 artışla patlıcan oldu.

2020 Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Aralık ayında yıllık yüzde 14,60, aylık yüzde 1,25 arttı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla aylık olarak fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler de belli oldu. Buna göre, en yüksek fiyat artışı yüzde 47,92 ile patlıcanda gerçekleşirken, en çok ucuzlayan ürün yüzde 13,09 ile portakal oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen ay patlıcandaki fiyat artışını yüzde 25,62 salatalık, yüzde 18,88 ile beyaz lahana izledi. Aralık 2020’de fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında yüzde 17,36 ile yeşil soğan, yüzde 16,67 ile nar ve kabak, yüzde 14,05 ile ıspanak yer aldı.

En çok portakal ucuzladı
Geçen ay en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 13,09 ile portakalda gerçekleşti. Bunu yüzde 11,64 ile kadın kazağı, yüzde 10,81 ile limon, yüzde 8,31 ile çocuk spor kazağı, yüzde 7,27 kadın botu ile izledi.


Güncel 4.01.2021 12:19:16 0
Anahtar Kelimeler: fiyatı en fazla artan ürün patlıcan oldu

İlginizi Çekebilir

1

Alanya'da denizde erkek cesedi bulundu

2

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin Osmaniye İl Başkanlığı'nda konuştu: (2)

3

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi

4

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin Osmaniye İl Başkanlığı'nda konuştu: (1)

5

Belen ilçesinde sis etkili oldu

6

Antakya ilçesinde inşaat şantiyesindeki çukura düşen işçi yaralandı

7

Hatay'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı

8

Antalya-Isparta yolunda heyelan meydana geldi

9

Yeşilay, Isparta'da geçen yıl 27 bin kişiye ulaştı

10

GÜNCELLEME 2 - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı