Frenleri arızalanan belediye otobüsü dükkana daldı

Frenleri arızalanan belediye otobüsü dükkana daldı

Frenleri arızalanan belediye otobüsü dükkana daldı

Ankara’da frenleri arızalanan belediye otobüsü, yol kenarında bulunan tekstil dükkanına daldı. Can kaybı veya yaralanmanın olmadığı kaza vatandaşların büyük panik yaşamasına neden oldu.
Kaza, Keçiören ilçesine bağlı Uyanış Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Oktay Suna (48), 06 DD 9606 plakalı özel halk otobüsüyle Keçiören-Kızılay seferini yapmak için yola çıktığı esnada aracının frenleri arızalandı. Kontrolden çıkan otobüs metrelerce savrulduktan sonra cadde üzerinde bulunan bir tekstil firmasına çarparak durabildi. Kazanın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada şans eseri can kaybı ya da yaralanma meydana gelmedi. Kazaya karışan otobüs çekici yardımıyla yol kenarına çekilirken, olay vatandaşların büyük korku yaşamasına neden oldu. Otobüs sürücüsü Oktay Suna ise yolda çocukların olduğunu belirterek, mecbur kaldığı için aracını dükkanın bulunduğu yere sürdüğünü söyledi.
“Burası yokuş ve bu tarz olaylar sürekli oluyor”
Kazanın mağdurlarından Zeynep Gürpınar, “Otobüsün freni patlamış. Tabi ki burası yokuş ve bu tarz olaylar sürekli oluyor. Bir kaç ay öncesinde de bir tır yine aynı böyle oldu. Zayiat verdi bir çok arabaya çarptı. Ufak tefek şeyler. Çocuklarımız yaz tatili olduğu için kapının önünde oynuyordu. Çocuklar yukarı doğru kaçınca otobüs bu tarafa çevirmiş çocuk yok diye. En azından şükür edecek çok şeyimiz var. Tabelamız eğildi, demirlerimiz eğildi onun dışında bir zayiat yok. Kolona çarpmasaydı direkt dükkanın içindeydi. Ölü ya da yaralı yoktu, otobüsün için de yolcu yoktu. Kimseye zarar gelmedi” ifadelerini kullandı.
“Aracı boş gördüğüm yere sürmek zorunda kaldım”
Otobüs Şoförü Oktay Suna ise, “Yoldan dönecektim, frenler boşaldı. Yolda çocuklar vardı. Ben de aracı boş gördüğüm yere sürmek zorunda kaldım. Ancak o şekilde durdurabildik. Arka tarafta iki yolcu vardı. Sert bir kaza olmadı. Çocuklara vurmamak için oraya girmek zorunda kaldım. Çok şükür kimsede bir şey yok” dedi.


Yurt Dünya 29.07.2022 17:16:29 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama

3

Antalya'da evde sağlık ekipleri 120 bin hayata dokundu

4

Ispartalı yazar Silleli, 61 yıldır biriktirdiği binlerce kitabı hediye ediyor

5

Antalya'da bir kişi aracında ölü bulundu

6

Mersin'de kuyumcuyu soyan zanlı tabancayla havaya ateş ederek kaçtı

7

Türkiye'de her 10 tüketiciden 8'i daha akıllı ve enerji verimli cihazlar istiyor

8

Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 30 şüpheli yakalandı

9

Bozyazı ilçesinde dolu etkili oldu

10

Obilet kayak tatili için öne çıkan rotaları paylaştı