Galip Öztürk, vergi kaçakçılığı ve evrakta sahtecilik şüphesi ile Gürcistan’da gözaltına alındı

Galip Öztürk, vergi kaçakçılığı ve evrakta sahtecilik şüphesi ile Gürcistan’da gözaltına alındı

Galip Öztürk, vergi kaçakçılığı ve evrakta sahtecilik şüphesi ile Gürcistan’da gözaltına alındı

Gürcistan’ın Batum kentinde Metro Şirketler Grubu’nun sahibi işadamı Galip Öztürk’ün Gürcistan Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma dahilinde vergi kaçakçılığı, evrakta sahtecilik ve yasadışı gelirin yasallaştırılması şüphesi ile gözaltına alındığı bildirildi.
Metro Şirketler Grubu’nun sahibi işadamı Galip Öztürk, Gürcistan’ın Batum kentinde gözaltına alındı. Gürcistan Maliye Bakanlığı’nın Soruşturma Servisinin resmi sitesinden yapılan yazılı açıklamada, mahkeme kararına dayanarak Öztürk’ün gözaltına alındığı belirtilerek, "Vergi kaçakçılığı, evrakta sahtecilik ve yasadışı gelirin yasallaştırılmasıyla ilgili muhtemel gerçeklerin araştırılması sırasında diğer maddi delillerle birlikte çok miktarda para ile uyuşturucu ve psikotrop maddeler bulunmuş ve mahkeme kararıyla buna el konmuştur” denildi.
Açıklamada, “Bu bağlamda Galip Öztürk Gürcistan Ceza Kanunu’nun 6 yıla kadar hapis cezası öngören 260 ve 261. maddelerinin ilk bölümü uyarınca gözaltına alındı" ifadeleri kullanılarak, soruşturmanın sonuçları periyodik olarak kamuoyuna açıklanacağı kaydedildi. Gürcistan basınında yer alan haberlerde, Öztürk’ün sahibi olduğu ve Batum’da bulunan “Metro City” şirketine mali polis ve özel kuvvetler tarafından operasyon düzenledi bildirilmişti.

Öztürk’e, ‘öldürmeye azmettirme’ suçundan müebbet hapis cezası verilmişti
28 Eylül 1996’da Kuvvet Köseoğlu’nun Samsun’da kan davası nedeniyle öldürülmesi ile ilgili davada Öztürk’ün de aralarında bulunduğu 7 kişinin yargılandığı davada, cinayeti işleyen Kudret Okumuş, yurtdışına kaçmaya çalıştığı sırada 28 Ağustos 2011’de Çorum’da yakalanmıştı.
Davaya bakan İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, 8 Ekim 2012’de sanıklar Y. Y., A O., Y. Ö., S. Ş. ve C. K. hakkında, delil yetersizliğinden beraat, Öztürk ile cinayetin tetikçisi Okumuş’a müebbet hapis cezası vermişti. Kararda, Öztürk cinayetin azmettiricisi olarak yer almıştı.


Yurt Dünya 31.05.2022 22:49:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Arçelik çalışanları Perakende Günü'nde sahada tüketicilerle buluştu

2

Anamur ilçesinde 33 dairelik adliye lojmanı yapılacak

3

Antalya'da "Sürdürülebilirlik Akademisi" çalışmaları başladı

4

Isparta'da vücut bütünlüğü bozuk halde ölü bulunan çobanın uzuv araması sürüyor

5

Adana'da Seyhan Şehit Yavuz Öztürk Halk Eğitim Merkezi tanıtıldı

6

Prometeon 2025 Dakar şampiyonu Macik ile işbirliğini yeniledi

7

Karmod'dan İngiltere'ye özel hazır konteyner ofis

8

Oyuncu Levent Özdilek'in annesinin cenazesi Mersin'de defnedildi

9

Burdur Valisi Bilgihan Gölhisar'da köyleri ziyaret etti

10

Yeniköy Kemerköy Enerji'nin ağaçlandırma çalışmalarına OGM'den takdir belgesi