Gastronomi öğrencileri Gaziantep yemekleri ile tanıştı

Gastronomi öğrencileri Gaziantep yemekleri ile tanıştı

Gastronomi öğrencileri Gaziantep yemekleri ile tanıştı

Uluslarası Gastronomi Festival’inde (GastroAntep) ülkenin başarılı üniversitelerinden gastronomi öğrencileri, Local Chef Yarışmasında Gaziantep yemekleriyle yarıştı.
İzmir Yaşar, İstanbul Özyeğin, Bolu Abant İzzet Baysal, Akdeniz ve Gaziantep üniversitelerinin gastronomi bölümü öğrencileri 3’er kişilik ekipler halinde katıldıkları yarışmada lokal olarak Gaziantep ürünlerini kullanarak kıyasıya yarıştı. Saatler süren yarışmada, Özyeğin Üniversitesi öğrencileri lokal olarak Gaziantep ürünlerini kullanarak Zeugma ismini verdiği başlangıç yemeği, Almacı Pazarı ismini verdiği kuzu sırt, börklü firik bulguru ile yaptığı yemek ile birinci olurken; Akdeniz Üniversitesi, Nizip Tarhanalı Dana Yanak yemeğiyle ikinci; İstanbul Gelişim Üniversitesi ise başlangıç menüsünde soğuk kelle paça beyran yaparak üçüncü oldu. Emre Özgüler anısına verilen Mansiyon ödülünü ise Abant İzzet Baysal Üniversitesi kazandı.
Local Chef yarışmasında jüri üyelerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Dairesi Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi MUSEM Mutfak Akademisi başkanı Fikret Tural tarafından hediyeleri verilirken aynı zaman da yarışmaya katılan gastronomi öğrencilerine ödülleri öncesinde gelişim ödülü sertifikası da verildi.


Güncel 18.09.2022 14:37:08 0

İlginizi Çekebilir

1

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin ve Adana'da temaslarda bulundu

2

Osmaniye'de bebek emekleme yarışması düzenlendi

3

Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır'dan CHP'den istifasına ilişkin açıklama:

4

Adana'da kayıp olarak aranan zihinsel engelli kişi dere kıyısında ölü bulundu

5

Hatay'da tamirhanedeki otobüste çıkan yangın söndürüldü

6

Samandağ'da motosikletin yayaya çarptığı kazada 2 kişi yaralandı

7

"Geleceğimizi Yazan Genç Yürekler" projesi kapsamında gençler Phaselis Antik Kenti'ni gezdi

8

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin açıklama: (2)

9

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin açıklama: (1)

10

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Burdur'da konuştu: