Gaziantep Büyükşehir, hemşeri dernekleri festivali için hazırlıklara başladı

Gaziantep Büyükşehir, hemşeri dernekleri festivali için hazırlıklara başladı

Gaziantep Büyükşehir, hemşeri dernekleri festivali için hazırlıklara başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep halkını yöresel kültürle buluşturacak Hemşeri Dernekleri Festivali için hazırlıklara başladı.
Bu çerçevesinde Festival Park’ta düzenlenmesi planlanan festivalin detaylarını konuşmak için dernek temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Fatma Şahin, Gaziantep’te yapılacak bu etkinlikle farklı yörelerden gelen misafirlerle buluşma fırsatı bulacaklarını belirterek, “Festivalle bizi biz yapan bütün renkler, bütün sesler görünecek.” ifadesini kullandı.
“Bu coğrafyanın kardeşlik ruhuna ihtiyacı var”
Başkan Şahin bu coğrafyanın çocuklarının kardeşlik ruhuna ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek, “Biz her şeye rağmen direnerek birlik ve kardeşlik duygusunu oluşturacağız. Biz bu bölgenin çocuklarının torunlarına, ecdadıyla övünmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu mücadele şu anda tankla tüfekle yapılmıyor. Siber savaşla, yazılımlarla gerçekleştiriliyor. Biz de o yüzden Bilişim AŞ’yi kurduk. Hz. Ali diyor ki, ‘Çocuklarınızı geleceğin dünyasına göre yetiştirin.’ En büyük şey salim ve hayırlı evlat yetiştirmektir. Bütün gücümüzle bu amaca hizmet ediyoruz. Bu festivalde bizi biz yapan bütün renkler, bütün sesler gözüksün. O toprağın bereketi görünsün, birlikte bir şarkı dinlesin. Birlikte kendine dair olan bir ürününün anlatsın. Bizim yapacaklarımız belli, bizden ne istiyorsanız siz değerli dernek temsilcilerinin emrindeyiz” diye konuştu.
Birçok derneğin, ilçe belediyelerinin ve STK’ların stant kuracağı festivalde, yöresel kültürler Gaziantep’te buluşacak. Katılan dernekler, kendi yöresinin geleneksel değerlerini, lezzetlerini stantlarına taşıyarak, yöresel müzik ve halk oyunlarını da sahneye taşıyacak. Ayrıca festivalde kurulan stantlarda gıda ürünlerinin yanı sıra el sanatı eserler de sergilenecek.


Güncel 5.06.2022 13:02:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Kızılay Kumluca'da 10 gün kan bağışı toplayacak

2

Düzensiz uyku çocukların fiziksel ve duygusal gelişimini olumsuz etkiliyor

3

Şehit Kıdemli Başçavuş Talat Okur'un cenazesi Hatay'da defnedildi

4

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Hatay'da temaslarda bulundu

5

Antalya'da "İl Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

6

Mersin'de cipin ambulansa çarpması sonucu 5 kişinin yaralandığı kaza kamerada

7

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde depremde hayatını kaybedenler anıldı

8

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Adana'da konuştu:

9

Kozan'da 6 Şubat'taki depremlerde hayatını kaybedenler anıldı

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremin 133. saatinde kendilerini hayata bağlayan gönüllü ile buluştular