Gaziantep’te Deneysel Hematoloji Kongresi

Gaziantep’te Deneysel Hematoloji Kongresi

Gaziantep’te Deneysel Hematoloji Kongresi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Hematoloji Bölümünden Pof. Dr. Mehmet Yılmaz, 9-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 8. Uluslararası Katılımlı Deneysel Hematoloji Kongresi’nin Bilimsel Sekreteryası görevini üstlendi.
Gaziantep’te gerçekleştirilen, 8. Uluslararası Katılımlı Deneysel Hematoloji Kongresi’ne iç hastalıkları, hematoloji, onkoloji, immünuloji, moleküler biyoloji, genetik gibi temel, klinik ve uygulamalı bilimlerinden alanlarında uzman bilim insanları ve öğrenciler katılım sağladı. Kongrenin açılışında bir konuşma yapan Prof. Dr. Yılmaz, program akışı hakkında bilgiler vererek, “Kongrede temel olarak kanser biyolojisi, akut ve kronik lösemiler, malign ve benign hematoloji, hematolojide temel ve klinik araştırmalar, lösemi genetiği, immünohematoloji, hedefe yönelik tedaviler, hücresel tedaviler gibi önemli ve güncel konuları ele alacağız” diye konuştu.
“8. Uluslararası Katılımlı Deneysel Hematoloji Kongresi’nin temel ve klinik bilimler alanında çalışan bilim insanlarının araştırmalarına ve öğrencilerimizin vizyonlarına önemli katkılar sunacağına inanıyoruz” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Yılmaz, şunları kaydetti:
“Deneysel hematolojinin temel konularını en güncel hali ile tartıştığımız ve ilk kez düzenlediğimiz online kongremizde, farklı tecrübeler yaşadığımız kongremize katkı ve katılımlarından dolayı tüm meslektaşlarımıza, öğrencilerimize ve ilaç endüstrisinin değerli temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca kongre programımızda yer alan 1. Kemik İliği Nakli Hemşireliği Kursuna gösterdiğiniz ilgi bizleri çok mutlu etti.”
Üç gün süren 8. Uluslararası Katılımlı Deneysel Hematoloji Kongresinde, Moleküler Hematoloji, Lösemi Genetiği ve Kliniği Hedefe Yönelik Tedaviler (İmmün Hematoloji), Risk Temelli Tedaviler, Klinik Araştırmalar / Deneysel Araştırmalar, Olgu Bazında Vaka Sunuları ve Kemik İliği Yetmezlikleri konuları ele alındı.



Sağlık 11.09.2022 16:58:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Bilgi Üniversitesi pediatrik ağrı yönetimi konusunda uluslararası eğitime ev sahipliği yaptı

2

İDSO DenizBank Konserleri'nde Bringuier kardeşler sahne alacak

3

Yeditepe Üniversitesinden yeni nesil teknoloji ve girişimcilik modeli

4

AXA Türkiye'den yeni sağlık sigortası yönetmeliği değerlendirmesi

5

Antalya'daki turizmciler AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Ray Sigorta "Ray Connect" mobil uygulamasını tanıttı

7

Radisson Otel Grubu "Yılın En İtibarlı Zincir Oteli" seçildi

8

Mersin'de cipin çarpması sonucu ölen 3 yayanın cenazeleri toprağa verildi

9

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden Aslı Çevik'in cenazesi defnedildi

10

Tami yeni ödeme çözümü CepPOS'u tanıttı