Gediz’de Milli Mücadele Zaferi’nin 100. Yılı’na özel Göksel konseri

Gediz’de Milli Mücadele Zaferi’nin 100. Yılı’na özel Göksel konseri

Gediz’de Milli Mücadele Zaferi’nin 100. Yılı’na özel Göksel konseri

Kütahya’nın Gediz İlçesinde, düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılında, kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde Açık Hava Sahnesinde sanatçı Göksel sahne alacak.
Düşman işgalinden kurtuluşun yıldönümünde, büyük zaferi bir kez daha büyük bir coşku, sevinç ve gururla kutlama yapılacağı bildirildi.
Gediz Belediyesi tarafından, kurtuluşun 100.yılında 1 Eylül 2022 Perşembe Günü Saat:21.30’da Gediz Açık Hava Sahnesi’nde sanatçı Göksel sahne alacak.
Konu hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak; “Her bir karış toprağı bizler için çok önemli olan yurdumuz, şanlı tarihinde birçok kez düşmanı hezimete ve büyük yenilgilere uğratmıştır. Bu şanlı zaferlerden birinin yaşandığı yerlerden birisi de şüphesiz ilçemiz Gediz’de yaşanmıştır.
30 Ağustos 1922’de Türk ordusu, işgalci güçleri Anadolu’dan temizlemek için 26 Ağustos’ta Afyon’da Büyük Taarruz’u başlatmış ve Dumlupınar’da Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün idaresinde düşmanlar imha edilerek zafere ulaşılmıştır. 9 Eylül’e kadar devam eden bu süreçte, Gediz 1 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtulmuştur. Gediz’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl dönümünde ünlü sanatçı Göksel’i Gedizli hemşerimizle buluşturuyoruz. Kurtuluş etkinliklerimizi büyük bir coşkuyla kutlamaya tüm hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.



Magazin 23.08.2022 13:06:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Bakan Ersoy, Aspendos Geleceğe Miras Tanıtım Toplantısı'nda konuştu:

2

2. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, 3 Kasım'da başlayacak

3

Finike'de "renkli festival" başladı

4

Adana "Caz Konseri" verildi

5

İstanbul Kuruçeşme'de Ahmet Şafak fırtınası esti

6

Mersin'de "11. Uluslararası Soli Güneş Festivali" başladı

7

"Top Model of Turkey" ikincisi Marmaris’ten

8

Bursa’nın en iyi genç müzisyenleri belli oldu

9

Atatürk’ün sevdiği şarkılar hep bir ağızdan söylendi

10

Başkan Avcı, “Türkiye yüzyılına mühür vuracağız”