“Geleceğe Orman” uygulaması 100 bin katılımcıya ulaştı

“Geleceğe Orman” uygulaması 100 bin katılımcıya ulaştı

“Geleceğe Orman” uygulaması 100 bin katılımcıya ulaştı

Türkiye İş Bankası’nın sürdürülebilir bir gelecek hedefi kapsamında hayata geçirdiği “Geleceğe Orman” uygulaması, 100 bin katılımcıya ulaştı. Uygulama kapsamında toplamda 1.247 fidan bağışı gerçekleşti.
Bankanın Eylül 2021’de İşCep üzerinden müşterileriyle buluşturduğu uygulamada, kullanıcıların çevreye duyarlı bankacılık işlemleri ve gündelik hayatlarındaki aktivitelerle topladıkları karbon puanlar belli bir limite ulaştığında fidana dönüşüyor. Başladığı tarihten bu yana 100 bin katılımcının 39,2 milyon karbon puan topladığı uygulama kapsamında 1.247 fidan bağışı gerçekleşti. Banka bugüne kadar uygulama kapsamında kullanıcılar tarafından TEMA Vakfı’na bağışlanan fidanlara ek olarak 1.250 fidan bağışında bulundu.
Günlük aktivelerle kazanılan karbon puanlar fidana dönüşüyor
Banka müşterileri uygulama üzerinden Geleceğe Orman’a katılarak; otomatik ödeme talimatı vermek, Bankamatik işlemlerinden sonra makbuz almamak, dijital hesap özeti tercih etmek gibi çevreye duyarlı bankacılık işlemlerinin yanı sıra bisiklete binmek, yürüyüş yapmak gibi günlük hayatlarındaki aktiviteler karşılığında karbon puan kazanıyor. Biriktirilen karbon puanların toplamı 1.000’e ulaştığında ise kullanıcılar, bu puanları TEMA Vakfı’na fidan bağışı yapmak için kullanabiliyor ve TEMA Vakfı tarafından adlarına düzenlenmiş bağış sertifikalarına uygulama üzerinden ulaşabiliyor. Uygulamayla ilk üç yılda toplam 1 milyon adet fidan dikimi yapılması öngörülüyor.


Güncel 22.02.2022 13:47:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da hayırsever iş insanının desteğiyle yaptırılan okul hizmete girdi

2

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kimyonoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Adana'da polis ekipleri okulların çevresinde denetim yaptı

4

Kalite güvencesi sistemleri eğitimin sürekli gelişimine önemli katkı sunuyor

5

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 111 şüpheliyi yakaladı

6

Alanya'da ilk ders “bayrak sevgisi” temasıyla başladı

7

Antalya'da otobüs kazasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri yakınlarına teslim ediliyor

8

Antalya'da hortum ve fırtınadan zarar gören üreticiye sera naylonu dağıtıldı

9

Antalya'da "Sanat Üzerine Sohbetler" söyleşisi düzenlendi

10

Mersin'de kaçak 2 milyon 10 bin makaron ve 227 kilogram nargile tütünü ele geçirildi