Geleneksel Lezzet mekan tanımıyor: Apartmanın 3. katında D börek

Geleneksel Lezzet mekan tanımıyor: Apartmanın 3. katında D börek

Geleneksel Lezzet mekan tanımıyor: Apartmanın 3. katında D börek

Osmaniye'de özellikle sacda odun ateşinde yapılan D börek apartmanlarda da kadınlar tarafından sıklıkla yapılıyor. Son yıllarda yükselen binalar ile birlikte geleneksel yaşam değişmeye başladı. Hayatımızda bir çok şey değişse de değişmeyen şeyler de var. Bunların başında damak lezzeti geliyor. Özellikle evlerin avlularında, bahçelerde odun ateşinde sac üzerinde yapılan D börek apartmanlarda da yapılıyor.

Çocukluğundan bu yana D böreği yaptıklarını belirten 72 Yaşındaki Dudu Ekici "Normalde bu börek sacda odun ateşinde yapılır. Ancak her zaman bu imkan bulunmuyor. Hayat, yaşam şekilleri çok hızlı değişiyor. İnsanlar artık apartmanlarda da bu börekten yapıyor. Mekanlar değişse de damak lezzeti değişmiyor." dedi.

Ispanaklı, peynirli, soğanlı, kıymalı ve patatesli çeşitleri yapılan D böreğin son yıllarda ısırganlısı da sıklıkla yapılamaya başladı. Özenle açılan hamurların içine iç harcı yerleştirildikten sonra kapatılıyor ve kenarında fazla hamur bir tabak yardımıyla alınıyor.

Hazırlanan D böreklerin üzerine isteğe göre tereyağı sürülerek ayran turşu ya da salata ile servis ediliyor.

https://youtu.be/nR8J4ucJ_A4



Osmaniye 26.10.2021 12:00:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı

2

Isparta'da dağlık alanda ölü bulunan çoban toprağa verildi

3

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi

4

Osmaniye'de tıra çarpan otobüsteki 7 kişinin öldüğü kazaya ilişkin 2 sürücü tutuklandı

5

Osmaniye'de otobüsün tıra çarptığı kazada ölen 2 kişinin cenazesi Gaziantep'te defnedildi

6

Alanya'da sağanak nedeniyle iş yerlerini su bastı, araçlarda mahsur kalanlar kurtarıldı

7

Dörtyol ilçesinde uyuşturucu operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı

8

Kahramanmaraş'ta sağanak etkili oldu

9

Hatay'da kadınların yaptığı süt reçeli sofraları süslüyor

10

Pozantı Belediye Başkanlığı Koşusu'nu jokeyliğini Halis Karataş'ın yaptığı "Kocaefe" kazandı