Gelidonya Feneri çöplüğe döndü

Gelidonya Feneri çöplüğe döndü

Gelidonya Feneri çöplüğe döndü

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Mavikent Mahallesi Karaöz Mevkiinde bulunan tarihi Gelidonya Feneri, ziyaretçilerin bıraktığı atıklar yüzünden çöplüğe döndü.
Gelidonya Feneri, 1936 yılında yapılmasına rağmen manzarası, kayalıkların üzerindeki konumu gereği dünyanın deniz seviyesinden en yüksekte bulunan feneri olarak biliniyor. Coğrafi konumu gereği sarp kayalıkların üstüne inşa edildiği için fenere otomobil yolu bulunmuyor.
Gelidonya Feneri, Adrasan Mahallesi ve Mavikent Karaöz mevkii arasında karanın en uç noktasında bulunduğundan dolayı denizde çok geniş bir alandan görülüyor. Yaklaşık bir asırdan beri denizcilere ışık tutan fener her mevsim yerli ve yabancı konuklarını ağırlıyor. Ancak son günlerde ziyaretçilerin bıraktığı atıklar yüzünden fenerin etrafı çöplük haline geldi. Çevreye duyarlı ziyaretçiler, atıkları fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşarak tepki gösterdi.


Güncel 16.04.2022 12:15:40 0
Anahtar Kelimeler: gelidonya feneri çöplüğe döndü

İlginizi Çekebilir

1

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, hortumdan etkilenen Manavgat'ta çiftçilerle buluştu

2

Türkiye genelinden 230 gönüllü, zeybek kültürünü yaşatmak için Manavgat'ta buluştu

3

Hatay'da otoyol gişelerinde direğe çarpan tırda yangın çıktı

4

Hatay'da 24 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı

5

Antalya'da kamyonetle çarpışan elektrikli bisiklet sürücüsü öldü

6

ALKÜ'de 40-60 yaşlarındaki bireyler üniversite deneyimi yaşadı

7

Toprakkale’de kadınlar eva çiçek kursuyla meslek ediniyor

8

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da konuştu:

9

Burdur İl Emniyet Müdürü Kurt, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı