Gercüş’te kavun hasadı bereketli geçiyor

Gercüş’te kavun hasadı bereketli geçiyor

Gercüş’te kavun hasadı bereketli geçiyor

Batman’ın Gercüş ilçesinde kavun hasadına başlayan üreticiler, verimli bir sezon geçiriyor. Bu sene yağışların iyi olmasından dolayı çiftçilerin yüzü güldü. Gercüş ilçesinde kavun üretimi ağırlıklı olarak ilçe ve köylerinde yapılıyor.
İlçe merkezinde ve köylerde yetiştirilen kavunlar çevre illere satılıyor. İlçe merkezine gelen tüccarlar, çiftçilerden tonlarca kavunu alarak satış noktalarına ulaştırıyor.
Bu sene verimli bir yıl geçiren kavun üreticileri kavunun kilosunu 800 kuruş ile 1 liradan tüccarlara satıyor tüccarlar ise kavunları daha fazla parayla satıyor.
Gercüş ilçesinde yetişen, kavununlar da yaşanan bolluk satıcısı kadar vatandaşların da yüzünü güldürüyor.
Gercüş ilçesinde kavun hasadı yapan çiftçilerden Mehmet Salih Doğmuş, "Bu sene yağışların iyi olmasıyla beraber kavun hasadı verimli geçti verimli geçmesinden dolayı bizimde vatandaşlarımızın da yüzü güldü, her sene bedava kavun dağıttığım gibi bu senede bedava dağıttım. Allah her daim çiftçilerimizin emeğini artırsın" dedi.


Güncel 18.09.2022 15:07:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Serik'te uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

2

Mersin'de merdiven altı üretilen 6 bin 86 kavanoz sahte krem ele geçirildi

3

Rönesans Holding iştiraki Ballast Nedam, Hollanda'da 933 konutun satışını gerçekleştirdi

4

Koleksiyon Mobilya'dan 2025 yılında 80 milyon lira net kar

5

Osmaniye’de rezerv alanlarındaki konut ve işyeri çalışmaları sürüyor

6

Osmaniye’de tamamlanan 10 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

7

Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı tutuklandı

8

Antalyaspor'da Trabzonspor maçı hesapları

9

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 10 köy evi depremzedelere teslim edildi

10

Antakya'da 1909 uyuşturucu hap ele geçirildi