Gerze Balıkçı Barınağı büyütülecek

Gerze Balıkçı Barınağı büyütülecek

Gerze Balıkçı Barınağı büyütülecek

Sinop’un cittaslow(sakin şehir) ilçesi Gerze’de mevcut balıkçı barınağı, büyütülmek ve kapasitesini arttırmak adına ihaleye çıkıyor.
Mart ayında Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek mendirek uzatılması, kapasite artırımı ve dalgakıran yapılması projesini sunmuştu. Projenin etüt çalışmaları için Haziran ayında ihaleye çıkacağı duyuruldu.

Ana mendirek 230 metre uzatılıyor
Projenin etüt çalışmalarının ihaleye çıkacağını duyuran AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, proje ile Gerze sahilindeki ana mendireğin 230 metre uzatılacağını, tali mendirek üzerinde ise 210 metrelik rıhtım inşa edileceğini bildirildi. Projede mevcut iskelenin 200 metrelik bölümünde bir tarafı taş tahkimat, bir tarafı rıhtım olmak üzere güçlendirme çalışmaları ve ana mendireğin iç kısmında da 246 metrelik rıhtım inşa edileceğini ifade etti. Ayrıca Hurmadibi mevkisine dalgakıran yapılacağı, böylelikle kıyıda yaşanan deniz tahribatının da önleneceğine vurgu yaptı. Mendirekteki çalışmalarla birlikte ilçedeki balıkçı barınağının kapasitesinin de önemli ölçüde artacağı kaydedildi.


Güncel 14.05.2022 11:10:52 0

İlginizi Çekebilir

1

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Hatay'da konuştu:

2

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 3 şüpheli tutuklandı

3

Osmaniye merkezli 3 ilde telefon dolandırıcılığı operasyonu: 10 tutuklama

4

Hatay'da öksüz ve yetim çocuklar trafik denetimine katıldı

5

Adana'da metruk inşaatın ikinci katından düşen kişi hayatını kaybetti

6

Kahramanmaraş'ta apartmanda yaşanan doğal gaz patlamasında 1 kişi yaralandı

7

Adana'da Yeşilay Haftası'na yönelik koordinasyon toplantısı düzenlendi

8

Adana'da polisten Türk Kızılaya kan bağışı desteği

9

Türkoğlu Kaymakamı Mercan ve Belediye Başkanı Karaca, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Antalya'da iki gündür kayıp çocuk için arama çalışması başlatıldı