Gidemeyince kardan yaptı, özlemini böyle giderdi

Gidemeyince kardan yaptı, özlemini böyle giderdi

Gidemeyince kardan yaptı, özlemini böyle giderdi

Sivas’ın Kızılelma köyünde yaşayan bir vatandaş uzak olduğu için gidemediği Sivas’ın sembollerinden olan Çifte Minareli Medrese’nin kardan maketini yaparak özlemini giderdi.
Sivas’ta geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışını kimileri eğlenceye çevirirken kimileri ise sanata dönüştürdü. Kent merkezine 210 kilometre uzaklıkta bulunan Koyulhisar ilçesine bağlı Kızılelma köyünde yaşayan Adem Soylu, kardan Çifte Minareli Medrese’nin maketini yaptı. Medreseye uzak olduğu için gidemeyen ve özlemini bir nebze de olsa dindirmek isteyen Soylu, eserini yaklaşık 4 saatte tamamladı. Kardan Çifte Minareli Medrese görenlerin ilgisi çekiyor.

“Sivas’a 210 kilometre uzaklıkta”
Kardan Çifte Minareli Medrese yapan Adem Soylu, “Sivas Koyulhisar ilçesine Bağlı Kızılelma köyümüz Sivas’a 210 kilometre uzaklıkta olup yoğun kış şartları sebebi ile de ulaşım hayli zorlaştı Sivas’a olan özlemimizi sembolümüz olan çifte minaremizi kardan yaptık, yanında kardan medresemizi yaptık’’ dedi.


Güncel 3.02.2022 09:44:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Yeşilay Antalya Şubesi üyeleri, gönüllülerle buluştu

2

Adana'da sulama kanalına devrilen minibüsteki 18 kişi yaralandı

3

Mersin'de "Tam Ölçekli Radyasyon Acil Durum Tatbikatı" yapıldı

4

Mersin'de çalıştığı iş yerine "yağma" süsü veren personel ve 2 şüpheliye gözaltı

5

Akseki'nin 5 Yıllık Yerel Kalkınma Stratejisi IPARD LEADER programından onay aldı

6

Antalya Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen futbol turnuvasında Antalya Sağlıkspor birinci oldu

7

Mersin'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

8

Sudan'a çadır ulaştıracak ikinci yardım gemisi Mersin'den yola çıktı

9

Isparta'da 22 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

10

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu: