GLOBAL MD Portföy'den ödüllü "biyoteknoloji buluşuna" yatırım

GLOBAL MD Portföy

GLOBAL MD Portföy'den ödüllü "biyoteknoloji buluşuna" yatırım

İSTANBUL - Global Menkul Değerler'in yüzde 100 iştiraki Global MD Portföy, nitelikli yatırımcılar ile biyoteknoloji yatırımları sağlamak amacıyla oluşturduğu Health Tech Sağlık Teknolojileri GSYF aracılığıyla AVB Biyoteknoloji AŞ'ye yatırım yapmak üzere niyet mektubu imzaladı.

Şirketten yapılan açıklamada, yüzde 100 yerli biyoteknoloji şirketi AVB Biyoteknoloji AŞ, "Quantum Sinyali Tedavisi" adı verilen tıp dünyasında yeni bir tedavi sistemi geliştirdi.

Bu tedavi ile "vücut içinde tüm virüs ve bakterileri ortadan kaldıracak moleküller" oluşturmayı başaran şirket, 2021'de İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) kapsamında "Biyoteknoloji" alanında en iyi buluş seçilerek altın madalya kazandı.

- "Bu öncü adımı atmaktan mutluluk duyuyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Global MD Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez, şu ifadeleri kullandı:

"Buluşların hayata geçmesi için finansal desteğin öneminin farkındayız. Geçen yüzyılın tıp alanında en önemli bilimsel gelişmesi olarak kabul edilen penisilinin icadından sonra bir Türk şirketinin hem bakteriler hem de virüsler üzerinde bu kadar etkili bir tedavi sistemi geliştirmesi, bizi mutlu etti. Aynı zamanda da bu alanda yatırım imkanlarının oluşturulmasına teşvik etti."

Biyoteknoloji alanında kurmuş oldukları fon ile bu alandaki girişimlere önemli bir destek sağladıklarını kaydeden Fernandez, "Ülkemizdeki bilimin gelişmesi adına ve dünyaya yayılmasında, bu öncü adımı atmaktan mutluluk duyuyoruz. Fona yatırım yapan nitelikli yatırımcılarımızla bir Türk şirketinin tıp dünyasında ses getirecek buluşuna yatırım yapmak heyecan verici." değerlendirmesinde bulundu.



Ekonomi 8.01.2024 14:49:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Turunçgil Çalıştayı" başladı

2

adesso Türkiye, 2024 gelir hedefini 1 milyar liraya çıkardı

3

Coğrafi işaret tescilli Adana karpuzunun marka değeri timlerle korunuyor

4

Kaspersky'nin yeni çözümü "XDR" müşterilere sunuldu

5

Bahar alerjisi soğuk algınlığıyla benzer belirtiler taşıyor

6

Otokoç Otomotiv'den nitelikli yatırımcılara 2,3 milyar liralık tahvil ihracı

7

Biletinial, ilk çeyrek büyüme verilerini açıkladı

8

Panplast, Türkiye tarım sulama sektöründe öncü rol üstleniyor

9

CANiK'ten genç Türk robot tasarımcılarına dünya şampiyonasında destek

10

Antalya'daki Tarım ve Seracılık Festivali'nde kadınlar yarıştı